Dánia betiltotta a Korán-égetéseket

2023. december 07. 20:41

Más eszközökkel továbbra is lehet kritizálni a vallásokat.

2023. december 07. 20:41

Dániában a parlament csütörtökön jóváhagyta a fontos vallási tartalommal bíró szövegek – köztük az iszlám szent könyv, a Korán – meggyalázását tiltó törvényjavaslatot. A rendelkezés megsértőire akár két év börtönbüntetést is kiszabhatnak – számolt be róla a Politico

A csaknem négy órán át tartó vita végén a javaslatot a 179 tagú parlament harmadik olvasatra, 94 igen szavazattal fogadta el.

A törvény ellenzői azt hangoztatták, hogy az csorbítja a szabadságjogokat.

Peter Hummelgaard igazságügyi miniszter biztonsági okokkal indokolta a javaslatot, „ez a dánok és Dánia biztonságáról szól” – mondta. Hozzátette, a vallások ellen más módon megfogalmazott bírálatokat továbbra sem tiltják.

Dániában idén aktivisták a Korán több példányát égették el tüntetéseken, ami felháborodást és tiltakozáshullámot váltott ki a muszlim világban, diplomáciai feszültségeket okozva Koppenhágával. Az egyik ilyen akciót követően, júliusban több száz tüntető megrohamozta Dánia bagdadi nagykövetségét.

(MTI/Mandiner)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Qassem al-KAABI / AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzkeptiKUSS
2023. december 31. 22:20
A Korán égetés a tehetetlenség bizonyítéka. Nem, nem az iszlámmal van baj, hanem, hogy sok követővel rendelkeztek akik nem turisták és nem mennek haza. Mindig mondtam!-a másság színesít, ha kevés és nyomaszt, ha sok.
EX_Terminator
2023. december 08. 05:26
És a keresztényekkel szembeni atrocitásokkal mi a helyzet? Ez így csak kettős mérce.
Lobodi
2023. december 08. 01:42
Egy lépéssel közelebb a kalifátus felé.
rimimandiner
2023. december 07. 23:36
Egyáltalán nem OKÉ, de, akkor tessék betiltani a facebook és egyéb ún. közösségi oldalak cenzura tevékenységét is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!