Fókusz

2023. november 30. 11:47

2023. november 30. 11:47
ORBÁN Viktor

Orbán Viktor a Weltwoche svájci konzervatív heti­lap jubileumi ünnepségén Zürichben november 22-én. Köszöntőjében Roger Köppel főszerkesztő jelentős példaképének nevezte a kormányfőt, mint fogalmazott: „Orbán Viktor nagy harcosa Magyar­országnak, a szabadságnak, nagy európai.” A miniszterelnök telt ház előtt tartott beszédében kijelentette: Európa elvesztette az önrendelkezési képességét, nem tudja felismerni, mik a céljai, és milyen eszközöket kell választania az elérésükhöz. Hozzátette, Magyarországnak sikerült kialakítania egy magyar modellt, amelynek egyik legfőbb eleme a munkaalapú gazdaság felépítése, hogy annak révén növekedjen a jólét, a másik eleme, hogy a kormány a migráció helyett a családok támogatására kívánja építeni a politikáját, továbbá „nem akarjuk, hogy a Kelet és a Nyugat ismét elzárkózzon egymástól”. Orbán Viktort az első sorból hallgatta meg Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus. A panelbeszélgetés után a közönség állva tapsolta meg a kormányfőt.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: Európa elvesztette az önrendelkezési képességét

A Weltwoche konzervatív lap kilencvenéves ünnepségének egyik kiemelt vendége Magyarország miniszterelnöke volt. A kormányfő beszéde után egy kerekasztalbeszélgetésen is részt vett, ahol Európáról, háborúról, migrációról és az Egyesült Államokról is beszélt. Összefoglalónk!

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!