Elképesztő képek, videók a New York-i Izrael-ellenes tüntetésről

2023. november 24. 07:08

Radikális tüntetők egy csoportja megpróbálta megzavarni a felvonulást.

2023. november 24. 07:08
null

Ahogy azt korábban megírtuk, Izrael-ellenes tüntetők rendkívüli eseményeket idéztek elő New Yorkban, egy hálaadásnapi felvonulásán. A tüntetők leragasztották a kezeiket a 6. sugárútra, komoly zavart okozva ezzel a hagyományos ünnepi felvonuláson – írta meg a New York Post.

A demonstrálok közül néhányan úgy tettek, mintha halottak lennének, mások pedig hamis vért öntöttek saját fejükre figyelemfelhívásként. A rendőrség próbálta elterelni a tüntetőket, akik azonban tiltakozásul leragasztották a kezüket az aszfalthoz és folytatták a tiltakozást.

Forrás: FNTV

Az eseményen több tüntetőt letartóztattak, de a helyi hatóság pontos számokat még nem közölt. A városban élők és látogatók egyaránt felháborodtak a tüntetés miatt, mivel egy olyan hagyományos rendezvényt zavartak meg a tüntetők, amin több ezer gyermek is részt vett.

Forrás: FNTV

Az esemény után legalább 400 tüntető gyűlt össze a Madison Square Parkban, ahol újabb tiltakozást szerveztek, blokkolva a forgalmat és skandálva, hogy

 Éljen az intifáda!

A tüntetők nemcsak a felvonulást, hanem a városi intézményeket is célba vették, megrongálva a New York-i Közkönyvtár épületét, festékkel borítottak az oszlopokra, és különböző matricákat ragasztottak a falakra, kifejezve ellenszenvüket Izraellel szemben, a palesztin ügy mellett kiállva

Szabad Palesztinát! A folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz!

– kiabálta az egyik tüntető a széles körben ismert antiszemita felhívást Izrael felszámolására.

Az eseményről készült videókat itt tudja megtekinteni:

 

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. november 24. 17:06
Megdöbbentő, hogy nyugaton a legnormálisabbak a zsidók...
survivor
2023. november 24. 17:03
Ezek között alig van arab....
hlaci83
2023. november 24. 14:15
Látszik, hogy nem kell megdolgozniuk a kenyérért. Amúgy a vágyott Palesztinában elsőként beleznék ki őket... Barmok.
Rodolfo
2023. november 24. 11:47
Önjelölt színészek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!