Volodimir Zelenszkij: Megalakult az ukrán védelmi ipari szövetség

2023. szeptember 30. 11:08

Alapító nyilatkozatához a világ minden tájáról csatlakozhatnak a fegyver- és haditechnikai eszközök gyártói.

2023. szeptember 30. 11:08

Megalakult az ukrán védelmi ipari szövetség , amelyhez a fegyverek és haditechnikai eszközök globális gyártói is csatlakozhatnak – jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, amikor megnyitotta Kijevben a védelmi ipar első fórumát.

Az ukrán államfő kijelentette, hogy

a védelmi iparágak első nemzetközi fórumán létrehoztuk a védelmi iparágak szövetségét. Alapító nyilatkozatához a világ minden tájáról csatlakozhatnak a fegyver- és haditechnikai eszközök gyártói”.

A fórum résztvevőinek küldött elnöki üdvözlet szövegét a Telegram üzenetküldő csatornán tették közzé szombaton. Az elnök szerint a nyilatkozatot 13 vállalat írta alá.
Zelenszkij szólt arról, hogy a fórumon több mint 30 ország és 252 katonai vállalat képviselteti magát, amelyek a fegyverek, védelmi rendszerek és megoldások teljes skáláját gyártják.

Nyitókép:  Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. október 01. 00:05
A drogos náci kobold, ki uszít a világháborúra.... rájöhetne,hogy gyorsan utazik a halál felé....nekem ez isteni érzés...
Obsitos Technikus
2023. szeptember 30. 22:37
Hogy mi??? :-DDD
Tuners
2023. szeptember 30. 17:15
Szövetkeztek az USÁtól meg a Németektől tarhálók az Európát lejmolók szervezetével?! 😂 Az már összipari összefogás akkor 😃
faramuci
2023. szeptember 30. 15:32
AZ "ipari" kifejezés a költői túlzás talán??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!