Elárulta Orbán Viktor, mikor fog visszavonulni

2023. május 24. 07:17

Azt is elmondta, mitől függ a döntés.

2023. május 24. 07:17
null

Mint ismert, Orbán Viktor a napokban Katarba utazott, ahol többek között küldöttségével megállapodott abban, hogy ezentúl Magyarország is vásárol gázt az arab országtól.

A keddi gazdasági fórumon pedig többek között arról is beszélt, hogy milyen feltételhez kötnék Svédország NATO-csatlakozását.

Az Index mindeközben arra hívta fel a figyelmet, hogy egy meglepő kijelentést is tett a magyar kormányfő a fórumon. Kitért ugyanis arra, hogy mikor tervez visszavonulni a politikától. Mint fogalmazott:

erről a felesége fog dönteni.

„Tudja, ez egy demokratikus szavazás lesz otthon. De ez az oka annak, hogy most itt vagyunk” – mondta Orbán Viktor kérdésre válaszolva.

Majd felidézte, hogy Magyarország katari kapcsolatai az első Fidesz-kormány megválasztásának évéig, 1998-ig nyúlnak vissza.

A vonatkozó videórészletet alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Facebook

***

***

Összesen 221 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. május 24. 19:44
A svédek a legsunyibbak közé tartoznak. Töménytelen acéllal, svájc töménytelen pénzzel látta el Hitlert. Nélkülük nem lehetett volna világháború. "Ti elláttok bennünket, mi meg nem bántunk benneteket" Ez volt a mottó. Erröl nem beszélnek nyugaton. A gazemberek összefognak, minden szinten. DE NEHOGY AZT HIGGYÜK, HOGY NYUGATON VÁLTOZOTT VALAMI LÉNYEGES. A technika igen, az életszinvonal igen, de a mentalitás, - ami a legfontosabb -, az ugyanaz mai is. A hollandok titokban máig büszkék arra, hogy milyen tökös rabszolgatartók voltak. Soha nem fogja megérteni a világpolitikát az, aki ezeket az alapvetö, - tulajdonképpen részben pszichológiai hátterü -, tényeket nem érti meg. Az elsö dolog, hogy felejtsd el a morállól, szabadságról, demokráciáról szóló meséket. Nem azért mert ezek ne lennének fontosak. Ezek fontosak és hellyel-közzel léteznek is. Csakhogy ezek a "értéket" teljes mértékben a hatalom eszközei, amiket a valódi hatalmak rendkívül hatékonyan tudnak használni. Az a mondás, amit rossz tréfaként szoktak idézni, miszerint: "Hogy ki a demokrata, mi a jogállamiság, mi a közös érdek, mik az értékeink, az ÉN mondom meg." Az ÉN az éppen aktuális hatalom. A diktatúra és a demokrácia között tulajdonképpen csak az a különbség, hogy a diktatúrában a hatalom nem magyarázkodik és másoknak sem enged magyarázkodni, de a lényeg mindig ugyanaz, a mások feletti rendelkezés. Hogy téged eröszakkal vagy ideológiával kényszerítenek valamire, az nem lényeges különbség.
polárüveg
2023. május 24. 14:58
Lám mekkora hullámot vert fel Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozata. Ilyen, az embereket megosztó, de sikeres, az országon kívülre is ható politikus Mátyás királyunk volt még. Őróla is utólag derült ki, mit köszönhetett az ország és a népe a szolgálatának. Most is így lesz. Viszont a szolgálat addig tart, amíg az erre elhívó akarja, mely szolgálatra nála a születéskor vállalkozunk. Majd a Nagy Károly díj (esetleg Attila király díj) átadása után térjünk erre vissza.
Borossy
2023. május 24. 13:19
Még 20 évig kétharmad, utána jöhet a nemzeti ellenzék.
budihazi gabriellák
2023. május 24. 12:39
Amikor a koleszterin úgy dönt, ha minden jól megy még idén, horti meg rákosi mellett bérelt helye van:DDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!