Lángokban áll Bergyanszk kikötője

2022. március 24. 07:30

A hírt ukrán híroldalak jelentették csütörtök reggel.

2022. március 24. 07:30
null

Füstöt jelentettek csütörtök reggel az ukrán híroldalak Bergyanszkból. A délkelet-ukrajnai kikötőváros Zaporizzsja megyében található.

Nyitókép: Twitter 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tartarossz.blog
2022. március 25. 09:16
Nyilván egyetlen állam nem fog lemondani egyetlen négyzetmiliméter területéről békés úton, ezt most látjuk - akár egy nukleáris világkatasztrófa , világháború árán de megkísérlik megtartani: a gyakorlat mégis az: a világ államainak térképe folyamatosan változik. Ésszerű lemondás helyett ebben a helyzetben lévő államok inkább erősítik a szélsőséges nacionalista törekvéseiket propagandájukban és az etnikai-nemzeti társadalmi homogenitás irányát akarják megerősíteni és pl. nyelvtörvényekkel, leginkább ott ahol egyáltalán nincs homogenitás, hanem jelentősszámú és nyelvhasználati jogaiban csorbított vagy akár megfosztott kisebbség él az ilyen államokban.
tartarossz.blog
2022. március 25. 09:01
Ergo, ha Zelenszkij nem hajlandó lemondani Donyeckről és Luhanszkról, akkor azt az orosz-csecsen no meg Donyeck és Luhanszk harcedzett népi milíciái együttes erővel úgyis fel fogják szabadítani, tehát láthatóan - bár lassan haladva - de katonai hamáveletek érik el azt május 9-re, amit már tárgyalóasztalánál nem sikerült elérni, ezért nem tárgyalnak mostanában Zelenszkijjel.
tartarossz.blog
2022. március 25. 08:57
Nagyon egyszerű lenne a békemegoldás, Zelenszkijnek le kellene mondania két olyan területről, amit 2014-óta Ukrajna de facto elveszített, mégha Donyecktől vissza is tudta szerezni Szlavjanszkot, meg talán Kramatorszkot?, most jelenleg ezen területek 1/3-át visszafoglalták már az orosz többségű luhanszk és donyecki erők, egy két helyen a legerősebb védvonalat is áttörték, Marianka felé és előtte Volnovakha, és Novotroitske ami a Mariupol flée vezető főút gyakorlati megtisztítását jelenti, meg kell nézni az orosz beavatkozás előtti térképet és az alapján örömködni, hogy nem halad az orosz hadművelet, nyilván elterő volt a Kijev ellen indított főcsapás, mert a lényeg a két népköztársaság felszabadítása, vagy inkább levegőhöz jutása volt, a front a beavatkozás előtt már egészen Luhanszknál volt, tehát a két szakadár terület 1/3-át ellenőrizték a szakadárok, most ez inkább 2/3-ba billent át amig revolverezék az orosz erők Kievet.
tartarossz.blog
2022. március 25. 08:50
Elég átlátszó húzás volt, az ukránoktól ilyen preciziós csapás nem volt várható, ők max Donyecket tudták lőni 8 éven keresztül, meg Zaharcsenko donyekci vezetőt terrormerénylettel megölni, de nem kikkötőket gombnyomásra elpusztítani, ja és közben összeült éjszajkába nyúló hajlalig tartó atlantista tanács, és bergyanszk lángokban, jobban tenné ha a NATO ha két lépés távolságról nézni inkább az eseményeket, mert minden ilyen beavatkozás nukleáris világvége felé sodorja a világunkat - főleg így nem, hogy gyakorlatilag az Azovi-tengertől ők igencsak el vannak vágva, másrészt a kilótt hadihajó ha jól látom a fotót, novorussia zászló alatt futott kilőtt hadihajó, tehát a donyecki szakadár népköztársaságé volt és nem az oroszoké.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!