Egy amerikai szolgáltató hozzáférhetetlenné teszi a Facebookot és a Twittert a hálózatáról

2021. január 12. 21:40

Az ügyfelek kétharmada cenzúrára panaszkodott a két nagy oldal részéről, az internetszolgáltató lépett.

2021. január 12. 21:40

Egy észak-idahói internetszolgáltató úgy döntött, hogy blokkolja a Facebookot és a Twittert ügyfelei számára, miután sokan panaszkodtak a platformokon uralkodó cenzúráról – írja a Breitbart.

A Your T1 WIFI nevű szolgáltató megerősítette, hogy szerdától blokkolni fogja az említett két oldalt a Krem 2 beszámolója szerint.

Az amerikai oldal emlékeztet: a lépés nem sokkal azután történt, hogy Donald Trump fiókját örökre letiltotta a Twitter.

„Tudomásunkra jutott, hogy a Twitter és a Facebook cenzúrázza ügyfeleinket és az információkat” – olvasható a szolgáltató ügyfeleknek írt levelében. Hozzátették: mindezt maguk a felhasználók írták meg nekik, hívták fel őket a problémával. A szolgáltató egyértelműsítette: mivel túl sok ügyfél kéri a webhelyek blokkolását, az összes ügyfél számára elérhetetlenné teszi a Facebookot és a Twittert,

hacsak egyénileg nem fordulnak a céghez, hogy hozzáférést kérjenek.

A cég állítása szerint a „túl sok ügyfél” egészen konkrétan az emberek kétharmadát jelenti. A szolgáltató emellett kifejtette, hogy nem helyesli a verseny megszüntetésére tett kísérleteket sem, példaként a Parler konzervatív közösségi oldal kivégzését hozva fel.

Cégünk nem hisz abban, hogy egy webhelynek vagy közösségi oldalnak joga van cenzúrázni a látottakat, közzé tenni, és elrejteni az információkat”– olvasható az e-mailben. „Úgy döntöttünk, hogy megakadályozzuk ezen két weboldal hozzáférését a hálózatunkról” – írják.

Mindeközben egy hétfői frissített e-mailben újra leszögezték, hogy azoknak, akik ezt kérik, nem blokkolják a hozzáférésüket a Facebookhoz és a Twitterhez.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. január 13. 16:41
Ebben az a mókás, hogy kurvára fájni fog faszbúknak és twityónak. Ugyanis az emberek, akikről így nem gyűjthetnek adatot kívül fognak esni az eddigi széleskörű statisztikájukon, és a többi adatuk sem lesz világszinten meghatározó, csak regionálisan. És nehogy azt higgye bárki, hogy maga a faszbúk elérés - ahol vadidegenek pofáznak egymásnak baromságokat - miatt.. nem nem, azért, mert az összes többi oldalon, ahol az emberek megfordulnak, ott vannak a faszbúk robotjai, és így mivel azok is blokkolásra kerülnek, az az igazi érvágás.
Fila2020
2021. január 13. 07:10
A libernyákok cenzúrát kiáltanak, és aggódnak a SAJÁT szólásszabadságuk korlátozása miatt.
Salamander
2021. január 13. 02:53
Magyarországon is bevezetném, hogy a szolgáltatók a .hu zónanéven belüli felhasználók, illetve az országos üveggerinchálózat használói esetében egy állami (bírói felügyelet mellett titkosszolgálati) megfigyelési pontot alakíttatnék ki, amely blokkolná a facebook a twitter IP címeit. (Ugyanezt lehetett volna tenni a kuruc.info val is, de nem tették, csak hülyeségeket beszéltek). A blokkolás nyilván nem oldja meg a felhasználók feltöltött adatainak elérhetőségét, de arra lehetőséget biztosít, hogy a közösségi platformok tulajdonosait jogilag megregulázzák. Kötelezni kell őket arra, hogy abban az államban ahol megjelennek, kötelező képviselettel rendelkezzenek, s minden jogszabályi rendelkezést tartsanak be: ha jogkérdésben problémájuk akad, azt bíróságon rendezzék. Nincs önkényes globális rendőrség és bíróság eljátszása. Ez nem nehéz, egyedül az USA globális megfigyelési (Five Eye) akcióit gyengítené, ezért van nyomás atekintetben, hogy hagyják a facebookot a twittert tovább garázdálkodni.
Rick Deckard
2021. január 13. 00:38
Ez ám a szólásszabadság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!