Lehet wifizni a phenjani reptéren

2017. december 28. 11:49

Belépett a wifivel ellátott légikikötők sorába a phenjani nemzetközi repülőtér – írja csütörtökön az AP hírügynökség.

2017. december 28. 11:49

Már a phenjani nemzetközi repülőtéren is elérhető a vezeték nélküli internetszolgáltatás, legalábbis, papíron, egy „wifi-sarokban” – közli csütörtökön az AP hírügynökség. Észak-Koreában csak a privilegizált helyzetben élő kevesek juthatnak valódi internethez, és közöttük is még kevesebben vannak azok, akik valóban szabadon és kötöttségek nélkül böngészhetnek a világhálón. 

A hírügynökség tudísítójának beszámolója szerint a phenjani reptéren 2015-ben alakítottak ki wifizónát, ám a szolgáltatás igencsak akadozott és 30 perces használat ellenében két dollárt kér a szolgáltató. A belépő kódot az utas útlevélszáma ellenében adják ki az egyébként feltűnően készséges reptéri alkalmazottak. 

Az AP munkatársa kávéautomatákat és ATM-automatákat is látott, de semmi jelét sem tapasztalta annak, hogy ezeket bárki is használná. 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2017. december 30. 15:29
Ez engem a Kína barát Albániára emlékeztet. Apám mérnökként járt ott és az őt fogadó gyár vezetője, sűrű elnézések között megkérte arra, hogy vegyen neki három kínai töltőtollat, amit már egy éve megígért a gyerekeinek. A reptéri boltban tudja, hogy kapható csak ő nem juthat oda be, ide sem hiszem, hogy sok helyi mehet. ( Megvette...)
lajkakutyus
2017. december 29. 16:02
Eddig állítólag valami Tunya Ir Szen nevű magányos ferdeszemű írogatott onnan a Mandira, most már legalább ketten lesznek.
Paskai
2017. december 28. 16:01
Azonnal igénybe veszem, már csak ez hiányzott a közboldogsághoz.
Csigorin
2017. december 28. 12:48
Jol van, ha arra jarok feltetlenul kiirom facebookra. A kodot meg hadd talaljam ki: KimJongUn ? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!