Büntetőeljárást indít Sepp Blatter FIFA-vezér ellen Svájc

2015. szeptember 25. 16:36

A Reuters közlése szerint büntetőeljárást indít Sepp Blatter ellen Svájc. A hírügynökség jelentése szerint svájci ügyészek hűtlen kezelés miatt nyomoznak: a FIFA főhadiszállásán, így Blatter irodájában is házkutatást tartottak pénteken.

2015. szeptember 25. 16:36

Büntetőeljárást indít Sepp Blatter FIFA-vezető ellen a Svájc – írja a Reuters. A hírügynökség jelentése szerint svájci ügyészek hűtlen kezelés miatt nyomoznak. A svájci hatóságok szeptember 25-én házkutatást tartottak a FIFA központi irodáiban, így az elnöki irodában is.

A nemzetközi futballszervezet körül május vége óta dagad a botrány: akkor Zürichben a FIFA több vezetőjét letartóztatta a svájci rendőrség. A két legfontosabb letartóztatott személy Jeffrey Webb FIFA-alelnök, CONCACAF-elnök és Jack Warner voltak. A Sunday Times írt róla, hogy a gyanú szerint a 2010-es világbajnokság rendezési jogát nem is a Dél-Afrika, hanem Marokkó nyerte, ám a szavazatokat szándékosan félreszámolták. A feltételezések szerint Marokkó 1 millió dollár kenőpénzt fizetett Jack Warner FIFA-alelnöknek a szavazatáért, míg a Dél-Afrikai Köztársaság tízszer annyit. A britek szerint Blatter hamarosan őrizetbe kerülhet.

Blattert közben újraválasztották FIFA-elnöknek, de pár nappal később lemondott, pedig még Putyin orosz elnök is kiállt mellette.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2015. szeptember 25. 20:00
Csodálkoztam volna, ha kihúzza jövő márciusig, ameddig tervezte. Azonnal kellett volna új választást tartaniuk a FIFA-ban.
kulalak
2015. szeptember 25. 20:00
Csodálkoztam volna, ha kihúzza jövő márciusig, ameddig tervezte. Azonnal kellett volna új választást tartaniuk a FIFA-ban.
OberEnnsinnen
2015. szeptember 25. 17:25
Ha már büntetőeljárás: Svájcban Blatter az utolsó, aki ilyenre rászolgált. Azok indítják, akikkel szemben a FARE és hasonlók zsarolási potenciállal rendelkeznek. Európa további tönkretétele céljából. Mert hogy a FARE és megszámlálhatatlan társa-dublőre ezért jött létre és Blatter nem volt hajlandó ezeknek a szemeteknek befeküdni. Football Against Racism in Europe – Futball a Rasszizmus Ellen Európában ez a FARE. Hogy rasszizmus alatt kiket kell érteni - egyet mindenekelőtt és feltétel nélkül - azt kitalálhatja bárki. "A FARE 1999-ben alakult meg Bécsben, a szervezet stratégiai együttműködést folytat a FIFA-val és az UEFA-val. A rasszizmusellenes szervezet megfigyelői hivatalosan működnek az Eb- és az európai vb-selejtezőkön, valamint a kontinentális kupamérkőzéseken." De: KIK? Kik ezek a "MEGFIGYELŐK"? Tudjuk, kik? Sajnos, nem. Sejtéseink azért vannak. A magyar ember nem így beszél: "A FARE Hungary csoportban pont azért dolgoztunk, – És végül: a FARE egy nagy hálózat számos taggal, a meccsen mi nem voltunk ott, így arról, hogy ki és mit tartott fontosnak megosztani az UEFA-val, nem tudunk érdemben nyilatkozni.” " Csak éppen Magyarországnak tettek alá megint, becsukatták a stadiont. Blatter ezeknek volt az útjában. A terror kezd elviselhetetlenné válni. Név nélkül hoznak eltiltásokról, pályabezárásokról döntéseket.
Quercus(ex djcs)
2015. szeptember 25. 17:02
Hány év is kellett a svájciaknak ahhoz, hogy rájöjjenek arra, amit már mindenki tudott? Hogy ez egy mocskos,korrupt, csaló gazember?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!