Be kell engedni a transznemű fiút az iskolai lányöltözőbe?

2015. március 23. 11:22

Egy magát lánynak beállító, transznemű fiú akar a lányöltözőben öltözködni Idaho egyik iskolájában. A diák mellett kiáll az édesapja, ám osztálytársnői szülei aggódnak gyermekeik biztonsága miatt.

2015. március 23. 11:22

Kisebb kavarodást okozott egy idahoi iskolában az Egyesült Államokban, hogy egy transznemű diák, azaz egy fiú, aki azt állítja magáról, hogy ő lány, csak rossz testbe született, a lányöltözőt akarja használni – számol be az amerikai IJReview. A szülők egy része aggódik a lányaik biztonsága miatt.

D.W. Trantham, a szóban forgó diák leszögezte: „Nem akarok bántani senkit. Heteroszexuális, transznemű nő vagyok. A férfiakhoz vonzódom.” Sőt, állítása szerint korábban éppen őt bántalmazták a fiúöltözőkben, amiért transznemű. Trantham szerint „ami a lábam között van, az nem szimbolizálja azt, aki vagyok.”

Az Emberi Jogok Hivatal arról tájékoztatta az iskolakerületet, hogy az intézményeinek be kell engednie a választásuknak megfelelő öltözőbe a transznemű diákokat. A tiltakozó szülők ki akarják venni a gyermekeiket.

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. március 24. 09:41
Sráckoromban egyszer én is megpróbáltam a lányokhoz bemenni, de sikongani kezdtek, úgyhogy kimenekültem.
balbako_
2015. március 24. 06:55
Milyen életszagú problémák! (Kötelezhető é férfivécé használatára az, akinek farka van?)
kzs2
2015. március 24. 01:26
Érdekes meglátás, idővel követelni fogják a diákok, hogy igazgatói irodában tanulhassanak. Internacionalizmus új hullámát a végtelen védtelen liberalizmus hozza meg. Ahol az egyén fontosabb, mint a közösség által elfogadott társadalmi rend. A kapitalizmus sikere a végtelen önzésen alapult ez a szellem öröklődik a társadalom felmorzsolását támogató liberalizmusban is. Mi értelme osztályoknak, évfolyamoknak, sőt a neveknek, vagy akár mi értelme annak, hogy különbözőnek születnek az emberek. Ez a társadalmi megegyezésen alapuló szabályrendszerek felrúgása hosszabb távon a hagyományos értékeket való erős közösségek felértékelődését hozza. (Vallási közösségek, vagy társadalom alsóbb szegmensei (pl.: bevándorlók) Római, vagy Görög civilizáció bukása is, így kezdődött.
yes_we_can
2015. március 24. 00:08
Micsoda?Hát perszehogy! Már az amerikai hülyék is megbolondultak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!