„Jó lenne, ha nem hazudnának Magyarországról” – jelentette ki Hende Csaba Stockholmban

2023. március 07. 12:06

Az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke kifejtette azt is: Magyarország mindennek ellenére támogatja a svéd NATO-csatlakozást.

2023. március 07. 12:06
null

Kedden megérkezett Stockholmba a Hende Csaba vezette magyar parlamenti delegáció. A magyar politikusokat a svéd parlament épületében fogadta Andreas Norlén, svéd házelnök – számolt be a HVG.

A svéd politikus a parlament honlapján azt írta, hogy a megbeszélés „jó hangulatban telt”, és a svéd NATO-csatlakozás ratifikálásáról volt szó. Ennél bőbeszédűbb volt Hende Csaba, aki nyilatkozott a svéd sajtónak találkozó után. Az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke úgy fogalmazott, hogy elégedett a találkozóval, ami barátságos hangulatban telt.

– jelentette ki Hende.

„Magyarországon nincs probléma a jogállamisággal”

Ugyanakkor azt sem felejtette el megemlíteni, hogy a svédek „hazugságokat terjesztenek Magyarországról”, és szükséges lenne a két ország bilaterális kapcsolatain javítani. „Kívánatos lenne, ha svéd politikusok, a kormány képviselői és az Európai Parlament tagjai nem sugalmaznák azt teljesen hazug állításokra alapozva, hogy Magyarországon problémák vannak a jogállamisággal” – tette hozzá.

Amikor egy újságíró megkérdezte, ez azt jelenti-e, hogy Magyarországon valóban nincs probléma a jogállamisággal, az LMBTQ emberek jogaival és a sajtószabadsággal, Hende azt válaszolta, hogy

semmi ilyet nem tapasztal, de természetesen bármit meg lehet vitatni.

Arra a következő kérdésre, hogy a svéd politikusok terjesztenek-e hazugságokat Magyarországról, Hende igennel válaszolt.

Nyitókép: Facebook

Összesen 248 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2023. március 09. 09:13
DE MI NEM TÁMOGATJUK!!!
irondome
2023. március 07. 22:55
Nem szabad megszavazni a NATO tagságukat!!!! Különösen a finnekét nem: közös NATO-orosz határ, időzített bomba!!!!!
Pierre
2023. március 07. 18:54
Magyarországon súlyos problémák vannak a jogállamisággal.
Finale*
2023. március 07. 17:34
Az a baj,hogy ez keves. Nagyon keves. Tettek helyreigazito cikkeket a mediaban? Meg lettek hivva nezett politikai musorokba,hogy ott beszeljenek a tortenetkrol,hogy pontosan mit is csinalt a sved es a finn media Magyarorszaggal? Az,hogy a delegaciot kedvesen fogadtak -mivel mar elore bejelentettuk,hogy engedelyezzuk a ket orszag felvetelet_ ez nagyon,nagyon keves. Aztan mi lesz? Ha felveszik oket tovabb folytatjak a hazudozast?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!