Bokros Lajos: A rezsicsökkentés az egyik legkárosabb intézkedés

2022. március 28. 07:55

A volt pénzügyminiszter szerint senkit nem illet meg a 13. havi nyugdíj.

2022. március 28. 07:55
null

A volt pénzügyminiszter szerint a rezsicsökkentés az egyik legkárosabb intézkedés volt Magyarországon, és a választások után szinte biztosan hozzá kell nyúlni – olvasható a Népszavában

A Népszavának adott interjút Bokros Lajos volt pénzügyminiszter. Bokros a magyar gazdaság aktuális helyzetéről, valamint az elmúlt évek gazdaságpolitikájáról is kifejtette véleményét. Vélekedése szerint a koronavírus-járvány az elmúlt két évben felülírta a kormány gazdaságpolitikáját, ám

a pandémiára adott reakciók szerinte ötletszerűek és kapkodóak voltak.

Bokros szerint a hiteltörlesztési moratórium például nemcsak felesleges, de káros is volt, mert „egyáltalán nem igaz, hogy abban az időszakban mindenki jövedelemhiányban szenvedett volna, és nem lett volna képes az aktuális kamatokat, illetve az esedékes törlesztést megfizetni.”

A 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban elmondta :

Ez a költségvetési túlköltekezés része.”

„S mivel Magyarországon senki sem fizetett 13. havi nyugdíjjárulékot,

A kötelező nyugdíjjárulék adójellegű, s a befizetéseket egy elkülönített alapban gyűjtik össze. Ennek akkor van értelme, hogyha a célzott bevételek célzott kiadásokat finanszíroznak, és ennek egyensúlyban kell lennie. Magyarországon azonban ez nincs így” – folytatta Bokros.

A volt pénzügyminiszter az áremelkedéssel kapcsolatban elmondta, hogy Magyarországon a környező országokhoz képest magasabb az infláció. Szerinte a költségvetés túlköltekezése, a jegybank túlságosan laza monetáris politikája is az okok között található, de a mesterségesen alacsonyan tartott alapkamat, valamint a fedezetlen béremeléssel, például a minimálbér növelésével is okolható a pénzromlás mértéke.

Nyitókép: Youtube

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bájron
2022. április 02. 18:42
Vén hülye vagy Lala! Húzz a picsába!
Zolcsika
2022. március 29. 07:39
Az a szomorú, hogy amit mond az mind igaz. Most megy a parasztvakítás 1 zsák krumpli, 13. havi, ár befagyasztás. stb. stb.. Ezért az államadósság növekedést, az inflációt meg a többit, már nem is látják. Pedig ezeket mind nekünk kell majd megfizetni. Persze ezt is ráfogják majd Brüsszelre, Sorosrsa, ja meg Gyurcsányra.
nempolitizálok
2022. március 28. 17:57
Szerencsétlen ballibsik, nem elég nekik Makimajom, még ez is. A nyugatiak pedig több milliárdot költöttek rájuk, egy részét drogokból. Európa:)))))
Osztap Bender
2022. március 28. 15:09
"Bokros Lajos: A rezsicsökkentés az egyik legkárosabb intézkedés" Emlékeztek még a Valahol Európában című film híres, többször elhangzó gyerekbeszólására? Talán újra aktuális lenne. Valamikor a híradó leadta (volna) bokorképű egyetemistákhoz szóló beszédét csomagja bevezetése után, ahol aztán valaki mindjárt az elején bekiabált a tömegből, hogy "hazudik"! A görény azonnal felkiáltott, ki volt az? No és akkor a tömeg rákezdte: mi voltunk, mi voltunk ............................... Szép, megható és felejthetetlen látvány volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!