Toroczkai is elmondta, mit gondol a Mi Hazánk majálisán történt karlendítésről (VIDEÓ)

2024. május 02. 17:07

A párt elnöke azt sem tartja kizártnak, hogy valakik szándékosan vittek a tömegbe provokátorokat.

2024. május 02. 17:07

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Mint ismert, a Mi Hazánk május elsejei családi rendezvényén a Bikás parkban, a színpaddal szemben lévő kis dombon a Telex helyszínen lévő munkatársa vette észre, hogy „egy katonai jellegű ruhába öltözködött társaság” gyülekezett csoportképre. „Volt náluk egy angyalos címeres zászló, majd amikor a kép készült, a leghátsó sorban állók karlendítésbe kezdtek” – olvasható a lap beszámolójában.

A rendezvényen történtekről Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke is kifejtette a véleményét az ATV Szigorlat című műsorában.

Krug Emília, az ATV munkatársa elmondta, hogy „aki szervezett már tömegrendezvényt, az tudja, hogy nem tud felelősséget vállalni minden résztvevő cselekedetéért. De ilyenkor az a szokás, hogy a szervezők azoktól a gesztusoktól elhatárolódnak, amelyekkel nem tudnak egyetérteni. Megteszi ezt?” – tette fel a kérdést a politikusnak.

„Médiamanipulációról van szó”

Toroczkai erre azt felelte, hogy „nem szeretne belemenni ebbe a tipikus médiamanipulációba”. Majd arról beszélt, hogy „a média egyik része folyamatosan megpróbálja lejáratni a Mi Hazánkat, a másik pedig totálisan elhallgatni”.

Ezt követően kijelentette, hogy bár órákon át ott volt az eseményen, 

egy náci karlendítést nem látott”.

„A fotón egy nagy csoport látszik. Félre lehet magyarázni. Ezernyi ilyen lehetőséget láttam már. Azt is, ha valaki int egy másik személynek” – hangzott el. Majd a politikus azt is leszögezte, hogy „azért nem fog minderre reagálni, mert 

bárki odavihet egy ötezer fős tömegbe provokátorokat”.

Toroczkai kijelentette, „nyilván helytelenítem, ha ilyen történt. Butaságnak tartom”  De a beszélgetés végén is kitartott azon véleménye mellett, hogy médiamanipulációról van szó.

„Nem ma kezdtem a politizálást, nagyon sok mindent láttam már. Mégiscsak kampány van” – hangsúlyozta.

Gondolatait a témában azzal zárta, hogy most is erről az esetről kell beszélnie, ahelyett, hogy arról lenne szó, hogy a Mi Hazánk szervezte a legnagyobb majálist, és egyedül pártja foglalkozott május elseje eredeti üzenetével, a munkavállalók érdekképviseltével, a munkavállalói jogokkal, szakszervezetekkel.

A teljes műsort alább tekintheti meg:

„Rendkívül jó nyomozó a Telex”

A Telexnek korábban Novák Előd, a párt alelnöke nyilatkozott a témában. Novák úgy fogalmazott, „az a véleményem, hogy rendkívül jó nyomozó a Telex, hogy egy többezres rendezvényen, szerintem nagy nehezen, találtak egy ilyen jelenetet. Én ilyet nem láttam. (...) Szerintem nem ez a legnagyobb dolog, hogy ki lendít kart, ki nem lendít kart. Nem foglalkozunk ezzel. Jól érezzük magunkat. Ha valaki egy kicsit felöntött a garatra, már-már polgárpukkasztó jelleggel ezt tartotta fontosnak megcsinálni, hát szíve joga” – mondta. 

Arra a kérdésre, hogy szerinte egy ilyen karlendítés belefér-e ebbe a családbarát programú majálisba, a Mi Hazánk politikusa azt felelte, 

Szerintem a jogszabályok szerint is belefér. Nem tilos Magyarországon. 

(...) A mi programunkban erre buzdítást nem lehetett látni. Ha sokáig marad, biztos talál még részeg embert is”  – fejtette ki Novák Előd.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mreinstand-2
2024. május 03. 06:31
Nem kell bedőlni a cselédsajtó manipuláció inak. Torockai Orbántól BALRA van.
ropifan
2024. május 03. 05:41
Ez egy szabad haza, ami beveri a fejét bárkinek, aki rá támad. Egy sima kalapáccsal is.
ropifan
2024. május 03. 05:37
Nem lendítünk kart. A nácik is megszállók és elnyomók voltak ebben a hazában, akik az ellenségeink.
ropifan
2024. május 03. 05:34
Egy sima kalapáccsal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!