Szabadulhat Gyárfás? Találtak egy szálat, ami ügyvédje szerint elvezethet az igazsághoz

2024. május 11. 21:17

Egy új bizonyítékot emlegetnek. Gyárfás Tamás ügyvédje, Zamecsnik Péter nem szeretné lelőni a poént. Még.

2024. május 11. 21:17

A napokban számolt be arról a Mandiner.hu Gyárfás Tamás és Portik Tamás kapcsán, hogy a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség benyújtotta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblának a Fenyő-gyilkosság ügyében hozott elsőfokú ítélet elleni fellebbezését.

Szabadulhat Gyárfás?
Gyárfás Tamás érkezik a bíróságra
Forrás: Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezt is ajánljuk a témában

Szabadulhat Gyárfás? A Nap Televízió egykori tulajdonosa szabadlábon védekezhet

Portálunk újságírója, Baranya Róbert több ízben cikkezett az 1998-as, Fenyő János elleni merénylet kapcsán indult büntetőperről. Legutóbb attól volt hangos a sajtó, hogy megszületett az ítélet a Fenyő-gyilkosság kapcsán.

Gyárfás Tamást hét év fegyházra ítélték, Portik Tamás életfogytiglant kapott, mert a bíróság bizonyítottnak találta a vádat a VICO-birodalom feje elleni 1998-as merénylettel kapcsolatban. Ám mind a vád (mint az fentebb olvasható), mind a védelem fellebbezett, a döntés nem lett jogerős így. S bár a törvényszék indítványozta Gyárfás letartóztatását, a bíróság ezt elutasította, így a Nap Tv egykori tulajdonosa szabadlábon marad.

Ezt is ajánljuk a témában

Megszólalt Gyárfás ügyvédje: találtak egy szálat, ami az igazi felbujtóhoz vezethet

Pénteken az ATV Egyenes Beszéd vendége volt Zamecsnik Péter, Gyárfás Tamás ügyvédje, aki a súlyosbítással kapcsolatban úgy fogalmazott: „ebben semmi meglepő nem volt”. Hozzátette: azt az ügyészségtől kellene megkérdezni, mi az indoka a letartóztatás kezdeményezésének. „Ők arra hivatkoznak, hogy miután egy vagyonosabb emberről van szó, ezért biztos elszökne” – mondta Zamecsnik, aki szerint ez a megállapítás minden alapot nélkülöz,

hiszen védencének eddig is annyi szökési lehetősége lett volna „mint égen a csillag”, de nem tette meg Gyárfás.

A védelem fellebbezéséről azt mondta az ügyvéd, azért döntöttek így, mert egy megalapozatlan és rettentetően téves ítélet született. Zamecsnik szerint a bíróság két időben, térben és tárgyban teljesen eltérő beszélgetésből összemosott egy harmadikat, „ami nincs”. Erre alapozták a bűnsegédi magatartást, ez volt a fő bizonyíték.

Gyárfás ügyvédje úgy véli, ugyan nagy valószínűséggel sohasem fog kiderülni már a teljes igazság, az ügy egyes szereplői ugyanis nincsenek már köztünk, azonban – mint fogalmazott –

olyan információk jutottak el hozzám, ami alapján lehet, hogy ki fog derülni. Erről most hadd ne mondjak többet, mert nem szeretném lelőni ezt a poént”.

Arról, hogy miként jutott ezekhez az információkhoz, azt mondta az ügyvéd: privát nyomozás eredményeképpen sikerült találniuk egy szálat, ami elvezethet a valódi felbujtóhoz. Ez egy új bizonyíték lehet, tette hozzá.


 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2024. május 12. 18:57
Van egy bukéjá amikor Zamecsnyik meg Gyafi egymást basszák át és Portikot is beveszik a buliba :)
tailor
2024. május 12. 18:46
hát ha az iratrejtő haver ügyészt elítélték majd szép is lenne miszter Gyárfás t felmenteni ..... miszter Zamecsnik
nyugalom
2024. május 12. 18:42
Van az a pénz!
Takagi
2024. május 12. 18:25
Egy hajszálon függ az ügy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!