Még a HVG-s szakértők is kiröhögik Magyar Péter meséjét az internetblokkolásról

2024. május 08. 21:57

A nagy mesemondó Magyar Péter egy hajdúnánási rendőrt nézett titkosszolgának és a rendőri rádiókészülékre mondta azt, hogy internetblokkoló.

2024. május 08. 21:57
Magyar Péter és egyik testőre.  Fotó: Metropol.hu

Link: https://metropol.hu/aktualis/2024/05/mitol-fel-ennyire-testorkommandot-berelt-magyar-peter#google_vignette

Nyitókép: Metropol.hu
 

„Megmosolyogták” a HVG által megkérdezett biztonsági és titkosszolgálati szakértők Magyar Péter azon állítását, miszerint a magyar titkosszolgálat zavarta volna az internetelérést a politikus hajdúnánási rendezvényének helyszínén.

Szakértők: nem jelzavaró volt a képeken

A portálnak a szakértők elmondták, a Magyar Péter által megosztott képeken nem jelzavaró látható, hiszen „az nem ekkora, nem így néz ki”. Hozzátették azt is, ha bárki ilyen célból telepített volna a rendezvény helyszínére bármilyen eszközt azt már jóval korábban megtehette volna, mivel Magyar fellépéseinek időpontjai nyilvánosak.

Az olyan erősségű eszköz, amely képes lett volna valóban megzavarni az internetelérést ekkora körben 

jellemzően nem egy kézi, akkumulátorral működő eszköz, hanem nagyobb, és nem árt elrejteni, azt nem lóbálja senki a kezében”

– árulták el a szakértők a portálnak.

Ezt is ajánljuk a témában

A szakértők szerint jóval prózaibb az ok, ami miatt akadozott a rendezvényen az internet. Még, ha a hálózat normál körülmények között jól is működik azt nem arra tervezték, hogy olykor a hétköznapi terhelés többszörösét kibírja. Ezért szokott más ellenzéki tűntetésen, koncerteken, de még a kormánypárti rendezvények esetében is sokszor lelassulni, akadozni az internet a helyszínen.

A kormánypártisággal nem vádolható portál szerint egyébként is logikátlan, hogy miért akarta volna a magyar kormány zavarni az internetelérést éppen a hajdúnánási tűntetésen. 

A HVG arra is kitért, hogy miért volt jelen a tüntetésen Magyar által titkosszolgálati ügynöknek hitt civilruhás rendőr, ennek az az igazán egyszerű magyarázata, hogy

a rendőröknek ez a dolguk, biztosítják a helyszínt, ügyelnek a résztvevők biztonságára, mint bármilyen másik tömegrendezvényen,

legyen az ellenzéki tüntetést, fesztivál vagy bárhol ahol nagyobb közösség gyűl össze egy rendezvényen.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­g­­­a­­­z­­i n­­­i­­­m­­­f­­o­­­m­­á­n­­i­­­á­­k­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Mich99
2024. május 12. 22:24
Poloska Peti természetesen magából, az ő lehallgató tevékenységéből indul ki...
Reszelő Aladár
2024. május 09. 14:05
Kutyára mind1 mi is volt az. Ha MP (MessiásPéter) azt mondja, hogy internetblokkoló, akkor az. Ha egyszerre 1 millióan poszolják, hogy blokkolják az internetet, akkor is igaz mert MP mondta.
Szuperszig
2024. május 09. 13:46
Ezt is kiköpi majd a ballibbant darálógép, mint a kanpotai pilit, vagy mzp-t, jákobot, stb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!