Hoppá! Már 2019-ben külföldről pénzelték Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányát

2024. május 08. 09:32

A Magyar Nemzethez eljuttatott dokumentumok megmutatják, hogyan is működik a baloldali fővárosi városvezetés.

2024. május 08. 09:32

Nyitókép: Karácsony Gergely egyre kínosabb helyzetbe kerül. Fotó: Mandiner-archív/Földházi Árpád

Egyre kínosabb helyzetbe kerülhet Karácsony Gergely főpolgármester, miután nagy mennyiségű információs csomag (dokumentumokat, levelezést, adatokat) érkezett a Magyar Nemzethez. Gyanítható, hogy Karácsony közvetlen bizalmi köréből szivárogtatták ki az információkat, amelyek feldolgozása csak most kezdődött, ám jól látható, hogy 

2019-ben a Mindenki Budapestért Egyesülten (Mibu) keresztül, külföldről finanszírozták Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányát

– írja a Magyar Nemzet. Szembetűnő az is, hogy a struktúra nagyban hasonlít a 99 Mozgaloméhoz. Mint ismert, a szervezet 2021-ben Karácsony támogatására „mikroadományokból” gyűjtött félmilliárd forintot, döntően euróban és angol fontban. 

Karácsony Gergely és Bajnai Gordon. Egy régi kapcsolat az övék. 
Fotó: MTI-archív/Kovács Attila

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzethez eljuttatott információkból kirajzolódik az is, hogy kik a kulcsszereplők és az is, hogyan próbálták lepapírozni a külföldről érkező kampányfinanszírozást. A portál birtokába jutott iratokban a Magyar Nemzet szerint felbukkan például Tordai Csaba neve, aki a főpolgármester jogi főtanácsadója és ezer szállal kötődik a baloldalhoz, hiszen Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kormányzása idején a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára volt. 

A Magyar Nemzet szerint az információs csomagban a főpolgármester külföldi kampányfinanszírozása mellett az önkormányzati és európai parlamenti választással kapcsolatban is izgalmas részleteket tudhatunk meg.

Karácsony Gergely nem először kerül kínos helyzetbe, hiszen a 99 Mozgalommal kapcsolatban kiderült, a mozgalom pénzügyeit intéző Perjés Gábor 2021 nyarától 2022 szeptemberéig 19 alkalommal készpénzben fizetett be 506 millió forintot a szervezet számlájára, döntően euróban és angol fontban. 

Karácsonyék az ügy kirobbanása után azt mondták a félmilliárd forint kis összegű, úgynevezett mikroadományokból jött össze az adománygyűjtő ládákban. A pénz eredete azonban azóta sem ismert. A 99 Mozgalom számlavezető pénzintézete, az OTP Bank feljelentést tett a gyanús befizetések ügyében, a hatóságok pedig házkutatást tartottak és iratokat foglaltak le Tordai Csaba ügyvédi irodájában és 

Perjés Gábornál, akit nem mellékesen azóta gyanúsítottként hallgattak ki. 

A Magyar Nemzethez eljuttatott iratokból az is kiderül, hogy a 2019-es főpolgármester-jelölti kampányban milyen támogatást kaphatott Karácsony a Bajnai Gordon-féle DatAdattól. Attól a cégtől, amelytől anno a 99 Mozgalom összesen 616,5 millió forint értékben rendelt szolgáltatásokat. A Magyar Nemzet további izgalmas részleteket ígér, amelyekből felvázolható, hogyan is működik a baloldali fővárosi városvezetés gépezete. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­g­­­a­­z­­­i n­­i­­m­f­o­­m­­á­­n­­i­á­­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Átoperált Kiscsoportos
2024. május 08. 16:13
El ne felejtsétek, h Karigeri eladta a városházát is !!!!!!!!!!!!! Felelnie kell érte! Ácsoljatok akasztófát! Készítsetek máglyát! Gyűjtsétek a lőszert! Polt készítse el a kegyelmi kérvény elutasítását! Felelnie kell a Nyomorultnak!
Átoperált Kiscsoportos
2024. május 08. 16:07
A Bakcigánypedovajdátokat még külföldről is taníttatták ... vmi SOROS v mi a frászkarika.
Sztrovacsek
2024. május 08. 15:23
Da Vinci-Sztrovacsek 2024. május 08. 13:02 … és? Nyugodtan lefetyelheted, mint pesti proli, a “símán főpolgid” szarát! Popsibuksi! A mandi "régi motorosai" tudják amit te nem. Hogy én melyik vidéki városból osztom itt az észt. És azt is tudják hogy engem pont annyira érdekel hogy ki lesz Bp. főpolgija, mint a pestieket hogy ki lesz az én városom polgármestere. Semennyire.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!