Demszky Gábor is Magyar Péter mellett kampányol

2024. május 14. 05:32

Összenőtt, ami összetartozik: Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester is kinyilvánította szimpátiáját Magyar Péter és pártja iránt. Ám a liberális vezetőt megelőzte a Tisza Párt alelnöke, hiszen egy korábbi beszélgetésen elismerte: gyermekkorában a szobája falán Demszky-plakát volt felragasztva.

2024. május 14. 05:32
Magyar Péter

Nyitókép forrása: Attila KISBENEDEK / AFP

Magyar Péter március közepén ment el a Spinoza Színházba, ahol Rangos Katalin balliberális újságíróval beszélgetett. Magyar már itt bevallotta, hogy gyerekkorában Demszky Gábor korábbi SZDSZ-es főpolgármester volt az egyik példaképe, akinek a plakátja ott virított a szobája falán. Most megszólalt a volt városvezető is, akinek a szavai alapján úgy tűnik: kölcsönös a szimpátia.

Demszky Facebook-posztjában kinyilvánította támogatását és azt is közölte:

Magyar az ő kudarcba fulladt politikai kísérletét folytatja, ami egy táborba szervezné a balliberális erőket.

Demszky Gábor
Demszky 2006-ban

„A legdurvább hiba elhinni, hogy a nemzet végérvényesen kettészakadt. Magyar Péter színre lépése és népszerűségének gyors növekedése is ezt igazolja és ezért elfogadható a számomra. Nincs itt olyan választóvonal, amely a nemzetet két, ennyire ellenséges táborra osztotta volna. A magyar polgárok azt várták, hogy jöjjön végre valaki, jöjjön egy párt, mely túllép ezen az őrületen” – írta Demszky Gábor.

A volt főpolgármester a hozzászólások között kifejtette: ő maga a harmadik pólus és az ország kibékítésén dolgozott már a 2000-es években, ám ez kudarcot vallott. Szerinte a Tisza Párt most pólusképző erővé válik és az általa megfogalmazott nézetek szerint cselekszik majd.

„Az akkori kudarcos, harmadik pólus létrehozásának kísérlete most sikerre vihető” – emelte ki volt főpolgármester.

Nem Demszky Gábor az első baloldali szereplő, aki lándzsát tör Magyar Péter mellett.

  • Korábban Molnár „NoÁr” Áron színész, aktivista az újdonsült politikus mellé állt, nem is akárhogy: az aktivistához köthető budai lakásba jegyezték be a Tisza Párt alelnökének Legyél a Változás Egyesületét.
  • Magyar Péter mozgalma és pártja Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz is hamar megtalálta a kapcsolatot. A volt kormányfő nevével fémjelzett datadatos csapat is megjelent Magyar mozgalma körül, mindez hivatalos oldaluk adatvédelmi tájékoztatójából derült ki.
  • De beszámoltunk arról is, hogy Magyar Péter 2024. március 15-ei rendezvényét olyan személyek biztosították, akik Köves Zoltánhoz kapcsolódnak. Köves a biztonsági szakma jól ismert, számos baloldali kötődéssel rendelkező szereplője, korábban, 2022-ben a hatpárti ellenzéki összefogás kampányában két cégével is megbízásokhoz jutott, a vállalkozó érdekeltségeihez a Nemzeti Információs Központ részjelentése alapján a Korányi-féle amerikai kör dollárjainak egy része ért oda.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Hová tűnt a kvázi kis SZDSZ?

Videó

2014 szeptemberéig tartott a szabaddemokraták lejtmenete. De már az SZDSZ megszüntetése előtt megszületett a Magyar Liberális Párt. 2024 tavaszára a Liberálisok is eltűntek. De hova? Előkerült a Gyurcsány-örvény!


 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­­k­e­­l­­­d­ ­­­a­­ ­s­­z­e­x­i­­ ­­p­­u­n­c­­­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
kir2vik
2024. május 14. 15:04
Kénytelen Pszichopetike mellett kampányolni, mert skywalker eltűnt. Nagyon fárasztó ez az országjárás, szerintem nem fogja a végéig bírni. Valószínűleg már most kicsit össze van omolva. A Petike... Vagy a skywalker? 2:1 ?
Robi54
2024. május 14. 14:05
Olyan hülye mint a Puzsér.
zsolti123
2024. május 14. 12:44
Ilyen képet is tehettek volna be 1990-ből: "Tudjuk, merjük,tesszük" ... Meg is van az eredménye... https://www.terrorhazafoto.hu/stock-photo/thmpla2019210-szdsz-valasztasi-plakat-1990-27428.html https://www.youtube.com/watch?v=bhzI_MggDxE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!