Világháborús gránátot találtak a szerencsi szántóföldön: ki nem találná, mibe szorult az eszköz

2024. április 19. 08:34

Egy második világháborús eredetű, cseh gyártmányú, 10 centiméteres repeszromboló gránát akadt be a tárcsák közé.

2024. április 19. 08:34
null

Nyitókép: Facebook

Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek – közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede a Facebook-oldalán pénteken.

Mint kiderült, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szerencs külterületén fekvő szántóföldre riasztották a tűzszerészeket, egy mezőgazdasági kultivátorba ragadt feltételezett robbanóeszközhöz. A tűzszerész járőr megállapította, hogy 

egy második világháborús eredetű, cseh gyártmányú, 10 centiméteres repeszromboló gránát akadt be a tárcsák közé.

A robbanóeszköz kilőtt állapotú volt, így még gépbe szorult helyzetében távolították el élesített gyújtószerkezetét a katonák, a feladat biztonságos végrehajtása érdekében. Ezt követően szabadították ki a tűzszerészek a már hatástalanított gránáttestet, amit 

a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítottak, későbbi megsemmisítésre

 – tették hozzá.


 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­­g­ö­s­­­ ­­l­­á­­­n­­y­o­­k­­­ ­v­á­­r­­n­­a­­k­ ­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­𝗡
2024. április 20. 15:49 Szerkesztve
Fb-n azt írják ez román cucc Sebő Ferencnek (Muzsikás együttes, táncház mozgalom) az apukája, Sebő Ödön elég szemléletesen leírja könyvében a Szerencs, Ond. Mád körül általa megélt csatározásokat is. Idevág talán, az az eset, amikor egy román és magyar honvéd a mádi patak hídjának két végében állva arról beszélget, hogy a románoknak muszáj kilőniük adott mennyiségű lőszert, mert azt a szovjetek ellenőrzik. Mondanák meg a magyarok, hogy hol nincsenek és ők oda céloznak lövegeikkel és oda lövik a szükséges mennyiséget. Paulovics őrnagy ennek kapcsán felvette a kapcsolatot a szemben álló román tiszttel és ebben meg is egyeztek. Ezért a többi magyar tiszt megútálta és "különbékés Paulovicsnak" nevezte az őrnagy urat, mert nekik sokéve komolyan harcoló szovjet gárdistákkal szemben kellett tartani azt a vonalat, amit Paulovics emberei hízva őriztek a kukoricásban.
herceg-3
2024. április 19. 17:21
Egy kicsit átalakította volna a kombinátort (és nem tárcsát...) ha felrobban! :)
Medici
2024. április 19. 15:03
"cseh gyártmányú, 10 centiméteres repeszromboló gránát akadt be" Jobban jártunk volna, ha nem a gránát hanem a Fiala.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!