Részletesen kifejtette terveit a Fidesz főpolgármester-jelöltje

2024. április 22. 16:58

Háborúskodás helyett együttműködést hirdetett Szentkirályi Alexandra, aki azt ígéri, hogy megoldja a közlekedési káoszt és felszámolja a Gyurcsány Ferenc embereivel feltöltött Városháza kifizetőhelyeit.

2024. április 22. 16:58

Nyitókép: Magyar Nemzet/Kurucz Árpád

 

„Ha végigsétálunk Budapesten, akkor sok helyen azt látjuk, hogy olyan, mintha örökké lomtalanítás lenne, amit sosem takarítanak el. Egy centiméternyi villamosvonal vagy metróvonal sem épült 2019 óta, mindeközben pedig teljesítménynek értékelik egy mosdó kialakítását a Blaha Lujza téren. Napestig lehetne sorolni azt, hogy mennyi feladat van Budapesten, amelyeket a kormánnyal közösen kell megoldani” – vélekedett Szentkirályi Alexandra a Magyar Nemzetnek nyilatkozva.

A kormánypártok főpolgármester-jelöltje azt mondta, elsőként „le kell ülni és meg kell kezdeni a két fél közötti tárgyalásokat”, ahhoz, hogy le lehessen zárni a kormány és a főváros közötti háborúskodást.

„Annyi biztos, hogy 

nem előremutató, ha valaki a főpolgármesterhez hasonlóan állandóan panaszkodik és a kormányra mutogat, és azt magyarázza, hogy mi miért nem az ő dolga” 

– fogalmazott.

Szentkirályi aláhúzta: 

Gyurcsány Ferenc a háborúskodás oka, 

aki egyértelműen megüzente Karácsony Gergelynek, hogy szembe kell fordulnia a kormánnyal”.

Mint mondta, programjának sarokpontja, hogy „ki kell tenni Gyurcsány embereit a Városházáról. 

Ha valaki ma bemegy a Városházára és körülnéz, akkor úgy érzi, egy másik idősíkra lépett, ahol létrejött a harmadik Gyurcsány-kormány”.

A Fidesz-KDNP jelöltje, aki Tarlós István felkérésére 2014 és 2019 között alpolgármesterként dolgozott, arról is beszélt, milyen eredmények születtek a fővárosban mielőtt Karácsony Gergely került volna Budapest élére.

„Az előző ciklusokban befejeztük a 4-es metró építését, elkezdtük a 3-as metró felújítását, amihez azért nem tudtunk korábban hozzákezdeni, mert olyan adósságállományt hagyott ránk a korábbi baloldali városvezetés, hogy először azt kellett a kormány segítségével konszolidálni. Mindezek mellett megépítettük a budai fonódó villamost, megújítottuk a Margitszigetet, virágzott a turizmus, a kulturális intézményeink pedig folyamatosan tudtak előrelépni. A város sokkal tisztább és rendezettebb volt, mint most. Rengeteg olyan fejlesztést hajtottunk végre 2019 előtt, amely megkönnyítette, komfortosabbá tette a budapestiek életét” – mondta.

Szentkirályi Alexandra azt is kifejtette, hogyan oldaná meg a város közlekedési gondjait. Mint mondta, hétpontos tervének egyik eleme „a nagy, őrzött 

P+R parkolók építése a város határán, illetve a kötöttpályás közlekedés bővítése. 

A budai fonódó villamossal megmutattuk, hogy mi ezt meg tudjuk csinálni, most pedig 

itt az ideje, hogy megvalósítsuk a pesti fonódó villamost. 

Emellett fontos eleme a közlekedés fejlesztésének a Mol Bubi, azonban ez a még általunk bevezetett rendszer mostanáig csak a belvárosban volt elérhető. Ezért 

ki kell vinni a Mol Bubit a külső kerületekbe is. 

Mindezen felül pedig újragondolnám a mostani biciklis fejlesztéseket. 

Nem arról van szó, hogy nincsen szükség biciklisávokra, 

hanem ezeket olyan módon kellene megépíteni, hogy az biztonságos, és mindenki számára elfogadható minőségű legyen”.

A Magyar Nemzet a közbiztonság ügyére is rákérdezett, amely a Fidesz-KDNP jelöltje szerint „a belvárosi kerületek esetében nagyon komplex problémáról van szó, ami részben összefügg például a bulinegyed kérdésével is, ami sok szempontból melegágya lehet a bűnözésnek”.

Szentkirályi Alexandra elmondta 

a közbiztonságot a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságra támaszkodva állítaná helyre, 

amelynek „érdemes lenne olyan többletfeladatokat, többletjogosultságot adni, amivel hatékonyan fel tudnak lépni a budapestiek védelmében”.

Hozzátette: ehhez nyilván forrásokra van szükség, „ami Karácsony Gergely szerint nem áll rendelkezésre”.

„Mindeközben azonban arra van pénz, hogy a főpolgármester több mint 400 millió forintért 42 tanácsadót foglalkoztasson” – mutatott rá.

A hajléktalanság kérdésével kapcsolatban Szentkirályi kijelentette: „meg kell húzni a határt, és 

nem szabad hagyni, hogy a hajléktalanok a város rendjét zavaró módon éljenek. 2019-re ezt a kérdést a korábbi városvezetéssel megoldottuk”.

„Most viszont, ha kimegyünk az utcára, legyen az belváros vagy külváros, sajnos nagyon sok helyen ismét áldatlan állapotokkal és hajléktalanok tömegeivel találjuk szembe magunkat” – tette hozzá.

„Ha a budapestiek június 9-én bizalmat szavaznak nekem, akkor a felsorolt problémákat panaszkodás helyett egytől egyig meg fogom oldani” – ígérte a kormánypártok főpolgármester-jelöltje.

Ezt is ajánljuk a témában


 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­ö­­g­ö­­­s­ ­l­­á­­n­­y­­­o­­k­ ­v­á­r­­n­a­­k­­­ ­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Tommaso
2024. április 22. 19:42
"A JOBBOLDAL - amikor csak teheti - RÚTUL RÁTÖR SAJÁT NÉPÉRE, NEMZETÉRE" is 1914 nyarán a Magyar Parlamentben a JOBBOLDALI gr Tisza István többséget adó JOBBOLDALI pártja megszavazta az osztrák érdekekért történő) hadbalépést. Ennek a nemzetellenes lépésnek lett a következménye a TRIANONI ORSZÁGCSONKITÁS. Annyi kárt és szenvedés okozott már ez a jobboldal, ideje lenne szemétre vetni őket Mielőtt még újra a rossz= orossz oldalra navigálják jobb sorsra érdemes kis hazánkat. Miattuk KIS hazánkat.
Tommaso
2024. április 22. 19:28
Részletesen kifejtette terveit a Fidesz főpolgármester-jelöltje --------------------------------------------------------------------------------------- 1., Májusban úgy teszek, MINTHA kampányolgatnék. 2., Júniusban elvesztem a választást, de nagyon. 3., Júliusban elmegyünk a szittya férjemmel nyaralni Szkitaföldre. 4., Augusztusban leszopom KariGerit, hogy érezzem a győzelem izét. 5., Szeptembertől elfoglalom az Orbántól kárpótlásul kapott nagyköveti posztot egy távoli, napsütötte kis országban.
Tommaso
2024. április 22. 19:25
Részletesen kifejtette terveit a Fidesz főpolgármester-jelöltje 1., Májusban úgy teszek, MINTHA kampányolgatnék. 2., Júniusban elvesztem a választást, de nagyon. 3., Júliuban elmegyünk a szittya férjemmel nyaralni Szkitaföldre. 3., Szeptembertől elfoglalom az Orbántól kárpótlásul kapott nagyköveti posztot egy távoli, napsütötte kis országban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!