„Nem volt igazi erő a kampányában, a Jobbik is nagy bajban van” – elemző a Mandinernek

2024. április 19. 18:30

Nagy Attila Tibor szerint semmi meglepetés nincs abban, hogy Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje visszalépett a jelöltségtől.

2024. április 19. 18:30
null

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Azok után, hogy tavaly év végén nagy rössel bejelentette indulását Brenner Koloman, a Jobbik korábbi főpolgármester-jelöltje pénteken az Indexszel tudatta, Vitézy Dávid javára visszalép a jelöltségtől, arra kéri korábbi támogatóit, hogy az LMP jelöltjét támogassák a júniusi önkormányzati választáson. 

Arra kérem a támogatóimat, hogy a főpolgármester-választáson Vitézy Dávidot, az európai parlamenti választáson pedig a szintén civil jelöltet, a Jobbik – Konzervatívok listavezetőjét, Róna Pétert támogassák”

– mondta a lapnak a jobbikos politikus, majd hozzátette, Vitézy Dávid személye és szakmai elhivatottsága garancia lehet arra, hogy a polgárok valódi problémáit meghallva, és nem a pártközpontokból diktált megoldásokkal álljon elő. 

Ezt is ajánljuk a témában

A lap azon kérdésére, miszerint egy esetleges Jobbik-LMP megállapodás van-e a visszalépése mögött, Brenner Koloman elmondta, ez csak Vitézyről és a programjáról szól, pont azt szeretné elérni, hogy „ne pártközpontokból irányított szekértáborok adják a főpolgármestert”. Brenner kampánya nem volt erőteljes, minimális szinten lehetett róla hallani a sajtóban. Még januárban, a nagy hóesés közepette tartott egy sajtótájékoztatót, amelyen még főpolgármester-jelöltként felszólította Karácsony Gergelyt, hogy állítson fel azonnal vizsgálóbizottságot a Lánchíd felújításának ügyével kapcsolatban. 

Jó alternatívának tartotta magát

Brenner decemberben nagyinterjút adott a Mandinernek, amelyben többek között arról beszélt, kampányában azokat a budapestieket akarja megszólítani, akik a polgári, a közjó – a rend és a szabadság – érdekében folytatott politikát, illetve a programjában meghirdetett konkrét szakpolitikai elképzeléseket támogatják, 

s nem pedig az ideológiai, szekértábor alapú politikát követik. 

A beszélgetés során megemlítette, hogy öt évvel ezelőtt a Jobbik nem támogatta Karácsony Gergelyt, ők akkor Puzsér Róbert mögé álltak informálisan be, ám hozzátette, hogy a mostani választáson nem Karácsony Gergely ellenében indult volna.

Ezt is ajánljuk a témában

Mi azt érezzük, hogy az ellenzéki szavazók körében is sokan vannak, akik elégedetlenek a balliberális városvezető eddigi teljesítményével – akár a várospolitikai „eredményeivel”, akár a következő felvetéssel: mit profitált abból az ellenzék az elmúlt négy és fél évben, hogy nem fideszes a főpolgármester, hanem ellenzéki”

– közölte. 

Komoly bajban a Jobbik-Konzervatívok

Brenner visszalépésével kapcsolatban Nagy Attila Tibor politikai elemző a Mandinernek elmondta, őt semennyire sem lepte meg, hogy a jobbikos politikus visszalépett Vitézy Dávid javára. Mint mondta, várható volt, hogy Brenner nem viszi végig a kampányt, ugyanis egy százalék körülire volt tehető a támogatottsága, nem volt igazi erő a kampányában.

A Jobbik is nagy bajban van”

– összegezte Nagy Attila Tibor. 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­ö­­­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­­á­­n­­y­­o­­k­ ­v­­­á­­­r­n­­a­­­k­­­ ­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
italosiparos
2024. április 20. 06:32
Hát kérem a köpönyegforgatókat nem nagyon szokták szeretni.
Mich99
2024. április 19. 22:19
Koloman menjen a Spinóza házba! Ott majd biztosan megsegítik, ahogy Vonát, Jákobot, Makit és Patkány Petit is megsegítették...
Obsitos Technikus
2024. április 19. 21:01
A kampány holnap kezdődik. Mi az, hogy "nem volt"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!