Magyarország legutóbbi falusi miniszterelnöke a Kossuth falujában született Németh Miklós volt

2024. április 22. 19:55

Orbán Viktor viszont Székesfehérvárott született.

2024. április 22. 19:55
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

»Én vagyok Magyarország első falusi miniszterelnöke.«

Ezt mondhatta volna a monoki születésű Kossuth Lajos, az Országos Honvédelmi Bizottmány elnöke, vagy az őt követő vattai Szemere Bertalan – kései utódaik aligha. 

Pedig később lett még jó néhány falusi miniszterelnöke az országnak: így például az egyetlen szociáldemokrata miniszterelnök, Peidl Gyula Ravazdról, vagy a kisgazda Nagy Ferenc Bisséről.  Magyarország legutóbbi falusi miniszterelnöke a Kossuth Lajos falujában született Németh Miklós volt. 

Orbán Viktor viszont Székesfehérvárott született.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:15
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­ö­­­g­ö­s­­ ­l­­á­­­n­­y­o­­k­ ­­v­­­á­­r­­­n­a­­k­ ­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
jostothu
2024. április 24. 15:08
Megint hülye vagy, leülhetsz. Orbán a modern Magyarországra gondolt nem a történelmire és nem a népköztársaságra. És nem az számít, hova vitte a mentő a kismamát, hanem hogy hol áll a szülői ház. Miért okoskodsz mindíg? Hajt a véred?
zakar zoltán béla
2024. április 24. 13:35
Prutty!
but-head
2024. április 24. 11:12
A "falusi", "városi", "vidéki" kifejezés nem azt jelenti, hogy az illető hol született, hanem hogy hol él (élt valamennyi ideig) ... baszki !!! (Ezen az alapon akkor "falusi" ember ma már nem is létezhetne, mert sem kórház, sem szülészet nincs falun évtizedek óta, az otthonszülés meg eléggé marginális - talán illegális is.) Tényleg - komolyan - már Schiffer is képes belemenni ebbe a - teljesen nyilvánvalóan kákacsomó-kutatkodó - gumicsont-rágásba ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!