Elképesztő okfejtés: bibliai hasonlattal lelkendezett Magyar Péterért a balos író az ATV műsorában

2024. április 22. 09:51

Nincs megállás! Kerékgyártó István szerint Magyar Péter szerepe a bibliai tékozló fiú történetével azonosítható, Bódis Kriszta pszichológus egyenesen megváltás-történetről beszélt.

2024. április 22. 09:51
Opposition Figure Peter Magyar Holds March In Budapest

Nyitókép: Janos Kummer/Getty Images

A tékozló fiú bibliai történetével azonosította a Magyar Péter-jelenséget a baloldali író, Kerékgyártó István az ATV műsorában. Ahogy fogalmazott, a „Bibliára hivatkoznék, viszont nem a Messiásról van szó, hanem a két fiúról, akik közül a fiatalabb azt mondja édesapjának, add ki a részemet, és én elmegyek. Nagyon jól él, mulatozik, megkóstolja az édes életet, majd mikor elfogy minden, beáll szolgának, és amikor már disznókat kell neki terelgetni, akkor visszamegy apjához.”

Aztán jött a megfejtés is Kerékgyártótól:

„Magyar Péter is elhagyja az ő népét, és a NER világába megy, ahol fantasztikusan él, nagyon jól érzi magát ebben a világban, majd pedig lassan elfogynak ezek az állások, lassan ott marad, és visszamegy az ő népéhez. Térjünk 

vissza a Bibliára.

Magyar Péter is elmegy a nép közé, és azt mondja, itt vagyok most, én mesélek nektek arról, én hogy éltem, és a nép pedig ahelyett, hogy azt mondaná, menj csak vissza oda, azt mondja, gyere, eléd teszünk mindent, sírva tapsolunk neked, és szeretnénk, ha köztünk maradnál, és könnyes szemmel leborul neki.” 

Az író erre az elképesztő hasonlatra még rá is tesz egy lapáttal: „És itt azt mondja az ellenzék, hát kedves szavazóim, választóim, hát én itt voltam veletek, nem hagytalak el, és mégse előttem borultok le, hanem Magyar Péter előtt. Mire azt mondja a nép, hogy igen, veled valóban együtt voltunk, de ununk már téged, kedves ellenzék, örülünk ennek a fiúnak, aki megtért és visszajött közénk, tehát ez a folyamat jellemző, és akkor ezzel zárnám. Nagyobb öröm a mennyek országában egy megtérő bűnös, mint 99 igaz, akinek nincs szüksége rá, hogy megtérjen.”

A párhuzamot Bódis Kriszta pszichológus elképesztőnek, de nagyon szépnek és inspirálónak nevezte.

Kifejtette: végtelenül zavarták azok az analógiák, amik szerint Magyar Péter ex-férj vagy focistafeleség lenne, ahogy később a messiásozás is. Utóbbi kapcsán magyarázatként megjegyezte, ezt lekicsinylőnek tartja, holott szerinte

itt valójában egy megváltás-történet zajlik.

 

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. április 22. 21:17
Röhejes!
Chardonnay99
2024. április 22. 16:56
Személyi kultusz építés, éppen 20 évvel Gyurcsány után, ugyanazok, ugyanúgy. Már várom a 20 emelet magas arcképet.
lofejazagyban-2
2024. április 22. 16:07
Pszichopeti konkrétan azért megy a nép közé, hogy a következő öt évre ne kelljen látnia őket, mert kap egy brüsszeli ösztöndíjat. A tékozló stimmel, de nem bánt meg semmit ez a pöcs. Az az elképesztő, hog a racionalitására oly büszke ballibsi éttermiség milyen lelkesen cuppan minden megváltónak hitt fazon farkára.
roberthallai
2024. április 22. 15:01
Nem baj, majd jön a kijózanodás !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!