A legsötétebb időkre emlékeztető hangnemben ugrott egymásnak az ellenzék Budapesten

2024. február 09. 19:48

Egy rendkívüli ülés miatt robbant ki a botrány a DK és az LMP között a XVIII. kerületben, amelynek hivatalos Facebook-oldala elképesztő stílusban, listázással és kollaborációs vádakkal összegezte a történteket.

2024. február 09. 19:48
null
Klein Ron

Kollaboráns képviselők, botrányos eredmény, kicsinyes és embertelen lépés – nem fukarkodott a jelzőkkel a XVIII. kerület közpénzből fenntartott Facebook-oldalának kezelője, amikor beszámolt arról, hogy a legutóbbi ülésen a Fidesz-KDNP képviselői, valamint egy-egy LMP-s és független politikus nem támogatták, hogy rendkívüli ülés keretében, a szakmai bizottságok véleményezése nélkül tárgyaljanak bizonyos előterjesztéseket.

Ezzel szemben az LMP-s Banga Zoltán rámutatott, 2019-ben pártja azzal a hittel csatlakozott a helyi összefogáshoz, hogy partnerként, közösen együttműködve fogják a kerület ügyeit intézni, ehhez képest fontos, de nem sürgős témákban hívott össze rendkívüli ülést a DK-s Szaniszló Sándor vezette önkormányzat, előzetes egyeztetés nélkül.

Van olyan napirendi pont, ahol 30 határozati javaslatról kellene döntsünk több százmillió forint értékben. Ez nem az a demokratikus munkaszervezés, amelyhez 2019-ben az LMP csatlakozott és amire a kerületi lakosság felhatalmazást adott

– szögezte le a képviselő, aki felháborodottan követte végig, hogy a 400 millió forintba kerülő kerületi közmédia vészterhes időket idézve, a politikusokat listázva terjeszt alaptalan vádakat. („Jegyezzük meg a nevét azoknak, akik ebben részt vettek" – írta a BP18.)

Példaként említette, hogy miként szavazhatott volna felelősen az ülésen, ha nem lehet körül járni azt a kérdést, hogy egy kerületi úszóegyesület miképpen fog egy kerületi önkormányzati tulajdonú uszoda parkolója és medencetere világításának korszerűsítésébe.

Ez teljességgel elfogadhatatlan a magát demokratikusnak valló, és 2019-ben a kerületiek bizalmát megszerző ellenzéki oldal részéről

– jelentette ki Banga Zoltán. Legfrissebb bejegyzésében hozzátette, Szaniszló Sándor polgármester alkalmatlanságát bizonyítja, hogy a Fidesszel kell egyezkednie.

A DK-s polgármester fekete-fehér képpel reagált, és azt ígérte, ellenfelei „romboló politikája" ellenére megvalósítják ezeket a fejlesztéseket.

Ezt is ajánljuk a témában

A szerző a Corvinák újságírója.

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SABOTAGE
2024. február 11. 05:55
Potyaleső baloldal, pedofideszes tolvaj jobboldal, alkeresztény kdnp-vel megspékelve!!!!! Ennyi szemét került a parlamentbe a választók akaratából!!!! Mindenki válogasson magának, ezt érdemeljük!!!!
Szutykok
2024. február 10. 02:19
Czeizel Barbara, a Budapesti Korai Fejlesztési Központ intézményvezetője egyike annak a 16 közéleti szereplőnek, akik tanácsadóként segítették Novák Katalin munkáját. Közülük Gundel Takács Gábor és Lackfi János is bejelentette már, hogy lemondanak a tanácsadói tisztségükről. Egy másik elnöki tanácsadó, Tomán Szabina pedig azt posztolta a Facebook-oldalára, hogy #nemleszekcinkos
iimre
2024. február 10. 02:12
"bodrigyuri feb09. 20:00 N. Katalin lemondott már? V. Judit visszalépett már?" Te az Orbánék embere vagy, ugye, aki provokálni próbál a baromságaival, hogy az ellenkezőjét tényekkel bizonygassuk? Igaz? Hát tessék: Magyarországon egymás után folyamatosan negyedszer szerzett demokratikus választásokon 2/3-os többséget az OGV&Co., a nemzeti oldal* — és most kapta az eddigi legerősebb felhatalmazást, tudod, 135 képviselői helyet az eddigi “rezgőléces” 133 helyett… Ennek pedig azért van jelentősége, mert egy egész országot meg lehet vezetni 4 évig, erőszakkal akár 8-ig is, de 12 év alatt már biztosan kibontakozott volna valami népfelkelés, ha minden olyan szörnyű volna Magyarországon, ahogyan a megélhetési ellenzék hajtogatja. * 1. 2010 https://www.valasztas.hu/49/valasztas.hu 2. 2014 https://www.valasztas.hu/48/valasztas.hu/ 3. 2018 https://www.valasztas.hu/ogy2018/valasztas.hu/ 4. 2022 https://vtr.valasztas.hu/ogy2022/orszaggyules-osszetetele
Szutykok
2024. február 10. 02:06
Elfogadhatatlannak tartja Novák Katalin kegyelmi döntését Czeizel Barbara elnöki tanácsadó „Teljes mértékben elfogadhatatlannak tartom a kegyelmi döntést” – közölte Czeizel Barbara, Novák Katalin köztársasági elnök egyik tanácsadója a Hvg.hu megkeresésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!