Korrupció lengi körül a Lánchíd felújítását a Jobbik szerint (VIDEÓ)

2024. január 19. 13:20

Vizsgálóbizottságot és politikai felelősségre vonást követel, valamint Karácsony Gergely-féle kamu konzultációról beszélt Brenner Koloman.

2024. január 19. 13:20
BRENNER Koloman

Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatót tartott a Lánchíd ügyében. Mint fogalmazott, „tegyük rendbe Budapestet, tegyük rendbe a Lánchíd ügyét”: felszólította Karácsony Gergelyt, hogy állítson fel azonnal vizsgálóbizottságot a Lánchíd felújításának az ügyéről, 

„hiszen az nem lehet, hogy a Lánchidat, a főváros és a nemzet egységének szimbólumát egyfajta korrupció gyanúja lengi körül”.

Koloman megjegyezte, hogy „azt gondolom, hogy ebben az esetben nagyon sürgősen egyfajta politikai felelősségre vonásra kell majd abban az esetben gondolnunk, hogyha olyan tények derülnek ki, amelyek ezt alátámasztják.”

Nagyon szomorú szimbólum lett a Lánchíd szerinte a felújítás végeztével bekövetkezett forgalmirend-változás kapcsán is.

„Ugye kialakult egy olyan szerencsétlen helyzet, ahol a Jobbik konzervatívok nevében én a Karácsony Gergely-féle kamu konzultáció kérdéseit nyújtottam be az egyébként Karácsony Gergely által kinevezett Választási Iroda munkatársainak, akik ezt elutasították, 

ezzel is bizonyítva, hogy a Karácsony Gergely-féle online felmérés, az gyakorlatilag egy kamu konzultáció volt”

 – jegyezte meg.

Miután elmondta, hogy kamu konzultáció volt az egész, Koloman felszólította a kormányt arra, hogy 

„azonnal fizesse ki a Budapestnek járó 6.000.000.000 forintos támogatási összeget, attól függetlenül, hogy a budapesti polgárok hogyan döntenek a Lánchíd forgalmától. 

Ugye tudjuk, hogy az eredeti stratégiai megállapodásban valóban az volt benne a kormány és a főváros között, hogy vissza kell állítani az eredeti forgalmi rendjét a Lánchídnak. De én azt kérem a fideszes kormánytól, hogy ettől függetlenül tartsák tiszteletben a budapesti polgárok véleményét”.

Karácsonytól pedig azt kérte, hogy álljon elő egy hihető magyarázattal az adománygyűjtő ládikákkal kapcsolatban, valamint azzal kapcsolatban is, hogy miért ütötte el a villamos.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CubaLibre
2024. január 20. 00:00
Brenner Kálmán......miért nem néznek utána az életútjának ? Kérdezzék meg tőle, mire mondta azt anno : "Ich will nach Südtirol". 30 éve ismerem..semmilyen elve nincs, csak a pozíció és a pénz érdekli. Ez az ember egy osztrák nacionalista.
tizennyolcfok
2024. január 19. 19:25
ez még a "karácsony eladja a városházát" mintájú kamunál is nagyobb kamunak ígérkezik. pedig abba mennyi pénzt rakott a tóniminiszter bűnbandája...
Héja
2024. január 19. 18:23
A szokott zavaroskampányszöveg... Szezződésszegés, korrupció,de a kormány fizessen? Megmosolygtató jobbikos poltikai duma.
manitowoc
2024. január 19. 17:15
Ejnye-bejnye, Brenner, te elfelejtettél tájékozódni a témában... Legalább most tedd meg! Olvasd: https://magyarepitok.hu/aktualis/2021/02/kerdesek-a-lanchid-felujitasa-kapcsan
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!