Elvették a jogosítványát, ezután rendezett ámokfutást egy férfi Tapolcán, még a rendőröknek is nekiment (videó)

2024. január 19. 22:53

Csodával határos módon személyi sérülés egyik balesetnél sem történt, az anyagi kár azonban meghaladja a 10 millió forintot.

2024. január 19. 22:53
null

Vádat emelt a győri ügyészség azzal a férfival szemben, aki személygépkocsival, majd egy tehergépkocsival ámokfutóként közlekedve többek életét veszélyeztette és több autót is megrongált Tapolca környékén három évvel ezelőtt.

A vádirat szerint az ötvenes éveiben járó férfi 2021 áprilisában a Káli-medencében személygépkocsival közlekedett, amikor egy őt előző autónak – ráhúzva a kormányt – szándékosan nekiütközött úgy, hogy a leszorított gépkocsi az árokba hajtott, majd felborult. 

 

A férfi vezetői engedélyét a rendőrök a helyszínen azonnal elvették.

Ennek ellenére indult útnak ugyanazon a napon egy kisteherautóval, ám Tapolcán – a forgalom miatt feltorlódott kocsisort látva, azt kikerülve – áttért a menetiránnyal ellentétes sávba, majd egy szembejövő, a továbbhaladását akadályozó személygépkocsinak többször nekiütközött. Ezt követően egy gyalogátkelőhely előtt álló járműnek ment neki, ahonnan szintén megállás nélkül hajtott tovább, majd a záróvonalat átlépve kezdett előzésbe, miközben az előzött jármű oldalának ütközött. A vétlen autós megpróbálta megállítani az ámokfutót, de ez nem sikerült, a férfi újból ráhúzta a kormányt és nekihajtott.

Az ámokfutó ezt követően visszafordult, és kidöntött több közlekedési lámpát.

De itt sem volt vége a történetnek: a férfi visszaért az egyik balesetének helyszíneléséhez, ahol az álló kocsisort akarta kikerülni. A rendőrök meg akarták állítani, ám ő kivonta magát az intézkedés alól, és – a sebességét növelve – az autóját a rendőrök felé kormányozta, majd a szemközti sávon keresztül felhajtott a bal oldali útpadkára azért, hogy a helyszínelő rendőröket elüsse. Utóbbiak a balesetet úgy tudták elkerülni, hogy elfutottak a gépkocsi elől. Az ámokfutót végül egy szemből érkező járművel történt frontális ütközés állította meg.

Az ámokfutót most  több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, közúti veszélyeztetéssel, rongálással és cserbenhagyással vádolják. Egyébként csodával határos módon személyi sérülés egyik balesetnél sem történt, az anyagi kár azonban meghaladja a 10 millió forintot.

Nyitókép: képernyőmentés

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza-2
2024. február 06. 22:41
majdnem 3 éve történt, és most van vádemelés.......a jogszolgáltatási patkányok szarják szájba magukat,és b@sszák meg ezt a sofőrt a ravatalon
palinka-0
2024. január 20. 20:28
nem kellett volna idegállapotban hozni , a felbújtók a felelősek
nempolitizalok-0
2024. január 20. 17:03
Ez rendesen elrendezte a jövőjét. A vállalkozása, ingatlanai elmennek a kártérítésre, ő pedig a sittre. Ideges típus. A sitten le fogják szedálni.
letsgobrandon-2
2024. január 20. 12:54
bezzeg az USA-ban szitává lőtték volna
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!