Rendkívüli: ukrán hajó ment neki az ikonikus magyar hídnak

2023. december 19. 11:57

Büntetőeljárásban vizsgálják, mi történhetett a Margit híddal ütköző teherhajóval.

2023. december 19. 11:57
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt a nap folyamán, a Margit híd egyik pillérének ütközött teherhajó kedd reggel. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője most azt is elárulta, hogy ukrán teherhajóról van szó. A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetben személyi sérülés nem történt.

Kisdi Máté katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: egy vasércet szállító teherhajó bárkája ütközött „érintőlegesen” az egyik pillérnek. A hajó kormányozható maradt, továbbhaladt dél felé, a Csepel-sziget környékén talált kikötési lehetőséget. A katasztrófavédők beavatkozására nem volt szükség.

A hídpillérrel ütköző ukrán felségjelű teherhajó öt összekapcsolt uszályt tolt déli irányban. Az illetékes hídmesteri szolgálat azt jelentette, hogy a budai egyes pillért érintette a teherhajó, de abban kárt nem okozott.

Csécsi Soma a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel azt közölte: 

a rendőrség szemlét tart a hajón, és víziközmű veszélyeztetése miatt büntetőeljárásban vizsgálják a baleset összes körülményét.

A hajó a baleset után Budapest Háros kijelölt horgonyzóhelyén kötött ki – tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. december 23. 22:27
Budapet IKONIKUSA HÍDJA az ugyebár a Lánchíd...
Csomorkany
2023. december 20. 16:19
És? Hadat üzentünk már?
kokrowatz-0
2023. december 19. 20:49 Szerkesztve
egy szerb fazon vezette, úgyhogy ebből már nem lesz szalagcìm. a német rendszámú gázolós audi is csak addig volt napirenden, amíg ki nem derült, hogy egy ruszki pöcs vezette.
csapláros
2023. december 19. 19:02
Ugandai Bubu 2023. december 19. 12:46 ..."Direktbáncsák a magyarhidat, a magasztos magyarra törnek, csúnya gonosz ukránzsidók, brühühühühühüü"... Utoljára 1944-ben robbant föl a Margit híd, véletlenül, mert már aláaknázták a nácik. Viszont te mint a nácik és nyilasok mai balfasz disszidens utódja, már átkozod a vodkától tajtrészeg ukránt, hogy miért is nem robbantotta föl MÁSODSZORRA is. Örültél volna neki, bazdmeg. Bosszúságodra meg csak fikázni tudsz...miközben a hídnak kutya baja. Kipróbálhatnád, mint a féltékeny ruszki balett táncos, aki onnan vetette magát féltékenységében a mélybe, hátha te is túlélnéd...🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!