Hétfő reggel van és Budapest egyik legforgalmasabb vasúti bevezetőszakaszán megint leállt a forgalom

2023. december 18. 08:48

Belátható időn belül remény sem látszik arra, hogy a helyzet itt javuljon.

2023. december 18. 08:48
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

„»Leszakadt egy felsővezeték Rákos állomás után egy, Hatvanból a Keleti pályaudvarra tartó elővárosi vonatra, és emiatt füstölni kezdett a mozdony – közölte a katasztrófavédelem.«

Hétfő reggel van és Budapest egyik legforgalmasabb vasúti bevezetőszakaszán megint leállt a forgalom a felsővezeték leszakadása miatt. A Miskolc-Hatvan-Gödöllő és a Szolnok-Újszász-Gyömrő vonalak fontos távolsági, elővárosi és a XVII. kerületből Budapesten belüli szerepet töltenek be – mégis a legrosszabb állapotú fővárosi törzsszakasz minden beruházásból kimaradt eddig. Pedig Rákos vagy Kőbánya felső állapotát látva még egy laikus számára is világosan látszik: a teljes szakasz felújításra szorul – az újratervezést európai uniós forrásból meg is kezdtük még 2021-ben, a szakasz teljes átépítésére, a kapacitás növelésére, új állomásokkal Élessaroknál és a Hungária körútnál, hogy a BKK hálózatához is jobban tudjon kapcsolódni a vasút.

Aztán persze jött Lázár János, a tervezési munkákat leállította, a félkész terveket a kukába dobta és a már megszerzett uniós forrást is inkább visszaadta, nehogy valami is fejlődjön Budapesten. 

Így aztán ma belátható időn belül remény sem látszik arra, hogy a helyzet itt javuljon. Pedig a késések megszüntetése, az üzembiztonság csak a minimum elvárás lenne, valójában itt jelentős többletkapacitásra is szükség van az elővárosi vonatok sűrítésére az agglomerációból és Rákosmente felől, ennek a szakasznak az állapota pedig Miskolcig kihat a teljes vonal megbízhatóságára.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI / Katona Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2023. december 19. 13:26
A MÁV törénete nagyon hasonlít a Malév történetéhez. Mindkettőt megszállták a komcsi fosztogatók. Először a Malévet Aprócska Piroskával az élen mert az volt az elit hely, aki nem fért oda az ment a MÁV-hoz. Mindkettő csődbe ment, csak a vasút személyszállítását pályafenntartását nem akarta senki megvenni mert ott üzemeltetési kötelezettség van, így maradt ami volt és még az igazgatóságot sem lehet lecserélni, mert nincs hozzá megfelelő, hozzáértő, keménykezű, a kormánnyal is tárgyalóképes vezérigazgató aki nem most esett ki a közlekedéskarról, van múltja és tudja mi az amivel szembesítik. Egy miniszter nem szakigazgató, ha szépen sorolni tudja mindazt ami a nyakába szakadt és elkezdi fölszámolni a lemaradást, a komcsi/libsi szemléletet amit örökül kaptunk akkor az időt is meg kell hozzá adni.
nemecsek-3
2023. december 19. 13:08
Szóval mégiscsak úgy van, hogy a víz nem válik vérré, pedig kezdtem hinni, hogy már szállnak le a heréi (Ókovács után szabadon) Ez a fajankó évekig a budapestiek bicikliztetésén lovagolt, akkor érdekes módon sem autó sem vasút sem hajó, sem repülő nem volt. Úgy látszik most kapott egy kisvasutat anyucitól
tapir32
2023. december 19. 01:58
Karácsony = Gyurcsány 2.0 „ . . . hazudtunk reggel, éjjel, meg este. . . . Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. . . . .És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. .... Ennyi tehetségünk van gyerekek. . . . Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és ennél jobbat. Nem leszünk rá képesek. Ha belegebedünk, akkor sem. " Karácsony megfogadta Gyurcsány tanácsát, hogy legyetek Gyurcsányok! Karácsony Gyurcsány lett! Éretlen, felelőtlen és megbízhatatlan ember az, aki nem veszi komolyan a munkáját és a munkájával járó felelősséget. Midkettőjükre igaz!
alexandrosz-2
2023. december 18. 19:26
Neked takonybányász buzi orbánrokon zsidó takony a lerombolt Közlekedési múzeumot kellene felépítened, nem beleugatni a mások dolgába. Ugyanis te romboltattad le a városligeti gyönyürű múzeumunkat. Képtelen vagy másra, mint a pusztításra: erről vagytok hirhedettek ezer évek óta. No addig is kuss van a fajtádnak, míg az újjá épített múzeumunkat meg nem nyitod, hogy szard szájba a zsidó kurva anyádat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!