Közlönyre várva

2023. szeptember 26. 06:16

Ritka alkalom, hogy Magyarország hivatalos lapja, a Magyar Közlöny hazudtolhatja meg a kormányt.

2023. szeptember 26. 06:16
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Ritka alkalom, hogy Magyarország hivatalos lapja, a Magyar Közlöny hazudtolhatja meg Magyarország kormányát (bár mostanában, ahogy a válság mélyül, az amúgy sem túl szoros morális fékek pedig sorra kiengednek, egyre gyakoribb), a következő megjelenésnél azonban megeshet. Elöljáróban azonban egy kérdést kell feltennünk a kedves olvasónak: ha ön lenne a jogalkotó, és az lenne a szándéka, hogy – kizárólag – a kohászatot mentesítse az általa okozott környezeti károk hatósági szankciói alól, mit írna bele az erről szóló jogszabályba? Szerepelne a szövegben valamilyen megfogalmazásban a kohászati szektor, vagy megelégedne azzal a valamivel általánosabb körülírással, hogy „az ügyfél”? Merthogy az Orbán-kormány az utóbbi módon járt el.

Azok után, hogy az ázsiai tulajdonú akkumulátorgyárak – nem csak a gödi, hanem például a komáromi is – teleszórták az országot a különféle illegális telephelyeken elegánsan ottfelejtett akkumulátor-hulladékkal, megjelent egy rendelet, amely szerint az ilyesmi, meg ami egyébként a gyárakban folyik (járjon akár súlyos környezet- és egészségkárosítással, netán emberhalállal, ahogyan az a közelmúltban többször meg is történt), bocsánatos bűnnek számít, nem vonhat maga után bírságot vagy üzembezárást, amennyiben «az ügyfél» megegyezik «a környezetvédelmi hatósággal», esetünkben a Karmelita panorámahotelből kézivezérelt kormányhivatallal.”

Nyitókép:  MTI / Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. szeptember 30. 15:03
Sokat markolt fel ezert a zagyvaságert? Ócska,aljas askenázi!
bokrosbirka
2023. szeptember 26. 23:19
Miki Te ott a Népszaránál már megint hülye vagy, de ez már nem újság Népszara!
zakar zoltán béla
2023. szeptember 26. 15:14
Közöny !!! Neked!
jooeee
2023. szeptember 26. 13:10
Ez idióta hülye. - Erre szokták mondani, hogyha a nagyanyámnak pöcse lett volna, akkor lehet, hogy ő lenne a nagyapám.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!