Készülj Budapest! – A Nagykörúton is jöhet a védett kerékpársáv

2023. szeptember 23. 10:20

Szeptember 30-ig lehet szavazni arról, hogy mire fordítson egymilliárd forintot a Fővárosi Önkormányzat.

2023. szeptember 23. 10:20

A Világgazdaság szombati cikke szerint jó esély van arra, hogy a Nagykörúton is védett kerékpársávokat létesítenek a jövőben, ugyanis szeptember 30-ig lehet szavazni arról: mire fordítson egymilliárd forintot „közösségi költségvetés” keretében a Fővárosi Önkormányzat. A cikk szerint a 2021–2022-es körben a 18 nyertesből csupán egyet valósítottak meg eddig: a kerékpárutak és sávok biztonságának növelését, amely 

teljes káoszt okozott az Üllői úton.

A portálon kiemelik: a csaknem 100 millió forintba kerülő műanyag oszlopos megoldás hatalmas problémát jelent az autósoknak, de Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnökének az egyik legfőbb érve a védett kerékpársáv mellett, hogy a közösségi költségvetés szavazásán legutóbb ez kapta a legtöbb voksot. A lap szerint ez a kétmilliós fővárosban mindössze 15 ezer szavazatot jelentett.

Képünk illusztráció. Kép forrása: MTI/Mónus Márton

 

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. szeptember 27. 11:09
ERRA SZAVAZTATOK BUDAPESTIEK!!! MOST MEGKAPTÁTOK! /szerencsére más városban ezt KaliGeli -és 40 társa- nem tudja megtenni!.../
Janika50
2023. szeptember 24. 15:44
Nem vagyok ellene a kerékpárnak, nem mindennap, de gyakorlom. Nem főuton, nem a belvárosban, hanem a kertvárosi részeken, mellékútvonalakon. Jó lenne látni valami adatot az aktiv kerékpárosokrol. Mennyi ideig élnek átlagban, milyen betegségek a leggyakoribbak közöttük. Természetesen akik sajnálatos balesetben vesztették életüket, ne legyenek benne. Szerintem meglepő eredményt látnánk. Mivel a városi kerékpározást a liberálglobalisták erőltetik, mindent kétkedve fogadok ami innen jön. Az embergyűlöletük minden porhintésük ellenére közismert. És mint ilyenek, tisztelet a minimális kivételnek, nekik jól jön ha nem kell a sok elvett pénzből idős korukra vissza adni a polgároknak. És születés szabályzó is. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy átpedálozott nap után a hapsi odahaza virgonc lesz az asszonnyal, vagy a nyeregben töltött nap után a menyecske a fiujával.
SimplyRed
2023. szeptember 24. 12:09
Áldom a szerencsémet, hogy 20 éve el tudtam költözni Budapestről és a munkám sem köt oda. Hétvégente szigorúan az autóból szemlélve elmerengek, hogy ezeken a gödrös utakon közlekedtem 20 éve is, a jellegzetes mindenhol terjengő csatornaszagon, az utak mentén növő méteres gazon és szemét tengeren. Namost mindazok az emberek, akik itt élnek ebben érzik jól magukat. Hát, ha nekik jó ilyen körülmények között bringázni, hát tegyék. Akiknek elege van ebből, azoknak javaslom elhagyni a várost, bármennyire hihetetlen vidéken is van élet, megkockáztatom az emberek is jobban élnek (nyilván leszámítva azt a pár ezer budai milliárdost).
Karcsi_Charlie
2023. szeptember 23. 17:53
Vizibicikli sávaot a Rakpartra és a Dunára !! Hol lehet erre ötletelni ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!