Vissza a fővárosnak a Széchenyi teret!

2023. augusztus 08. 13:40

Garantálom, hogy ugyanolyan szép lesz, mint a Lánchíd. És sokkal olcsóbb lesz, mint ha ők csinálnák.

2023. augusztus 08. 13:40
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„A bíróság is kimondta, hogy a kormánypárti kétharmad alkotmányellenesen vett el a Fővárosi Önkormányzattól négy emblematikus közterületet, a Podmaniczky, a Vörösmarty és a Széchenyi teret, valamint a József Attila utcát. Beadványunk alapján a Fővárosi Törvényszék a tereket einstandoló törvény megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól. Követeljük vissza a tereinket!

A Széchenyi tér visszaadása különösen fontos és sürgős lenne. A felújított Lánchidat a korábbinál sokkal jobban meg lehet gyalogosan közelíteni, a forgalomcsillapított hídon – a járdára kényszerülő bringások és rolleresek nélkül – igazi élmény a séta. A város, de talán az egész világ egyik legszebb városi sétaútvonala jött létre a bazilikától egészen a budai várig. Illetve csak jönne létre, ha megszűnne az a méltatlan állapot, hogy járókelők ezrei zebra és sétány nélkül kell, hogy átvágjanak a Széchenyi téren. 

A híd forgalomcsillapítása lehetővé teszi a teret jelenleg leuraló körforgalom megszüntetését és egy zöld, sétálós park létrehozását. 

Összhangban a hamarosan a kétszázadik születésnapján ünneplő Magyar Tudományos Akadémia gyönyörű épületének megújításával.

A főváros megbízásából hamarosan elkészülhetnének a tér tervei, csak közben a Fidesz elvette és az V. kerületnek átadta a teret. A kerület vezetése pedig – bár korábban nyitott volt az együttműködésre – adminisztratív eszközökkel akadályozza a tervezést és azt is elismerte, hogy nincs is pénze a tér megújítására. De akkor miért nyúlták le? Adják vissza és mi befejezzük a tervezést, és európai uniós forrásból felújítjuk. Garantálom, hogy ugyanolyan szép lesz, mint a Lánchíd. És sokkal olcsóbb lesz, mint ha ők csinálnák.”

Nyitókép: A Főpolgármesteri Hivatal által 2023. május 15-én közreadott képen a Széchenyi tér a Budapest zöldítését célzó fejlesztések látványtervén.
MTI/Főpolgármesteri Hivatal

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papalimapapa
2023. augusztus 11. 14:33
Honnan tudni, hogy Karácsony hazudik? Hát onnan, hogy mozog a szája. Ez a fogalmatlan, intellektuális kapacitással nem rendelkező, lusta, mentálisan instabil, morálisan ingoványos, önállótlan kretén meddig lehet még Budapest önkormányzatának első számú vezetője?
gyaloggos
2023. augusztus 09. 16:03
MOST akkor a LÁNCHÍD a NEMZET HÍDJA, ezért a központi költségvetésből kivenni azt, minek feltételeit nem teljesíti KARÁCSONY RABLÓBANDÁJA! A SZÉCHENYI TÉR meg NEM A nemzet tere, hanem Karácsony elvtárs bandája szeretné magának? Hm....?
Obsitos Technikus
2023. augusztus 08. 21:13
Vissza a picsába Nyírtassra!
Burdisgarage
2023. augusztus 08. 20:29
Eddig minden drágább és szarabb lett, lassabban készült el, majd most!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!