Megvilágosodás

2023. augusztus 26. 07:29

A balliberális és a progresszív ideológia ott forr össze, hogy az életben egyetlen fontos dolog van: az én.

2023. augusztus 26. 07:29
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

A kétharmad áll, mint a cövek, és innen még a végét sem látni. Ez a kijelentés váltott ki először derültséget a közönség soraiban a Tranzit fesztiválon, ahol hosszú idő után Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett. 

De miért is fontos hangsúlyozni a nemzeti konzervatív kormány és a mögötte álló politikai erő hatalmi pozícióját egy zömében fiatalokból álló közönség előtt?

Mert óriási külső erőkkel harcolunk, fejtette ki a miniszterelnök. Ilyenkor az emberek keresik az erőt, ami biztosítja nekik értékeik, a nekik fontos dolgok védelmét, és az elmúlt évtized bebizonyította a többség számára, hogy ez ügyben a kormányban bízhatnak. Dávid és Góliát harca ez, de nem minden az, aminek látszik, mondta a kormányfő. Nagyon érdekes, hogy amint megfelelő távlatból nézi az ember a körülöttünk fortyogó, változó, átalakuló világot, kiderül, hogy a nemzetközi baloldal a Góliát, és nagy szerencsénk, hogy az összefogásnak és a közös erőfeszítéseknek köszönhetően négyszer sikerült a hazai ágenseiket kétharmaddal leparittyáznunk.

Hatalmas különbségek vannak közöttünk világnézetben, felfogásban, mindabban, hogyan gondolkodunk feladatainkról, kötelességeinkről.

 Nekünk óriási kérdés, mit tehetünk magyarként ebben az ellentmondásokkal teli világban. Tisztázni kell, ha benne vagyunk a magyar flow-ban, ebből adódik-e olyan magatartás, amely hozzájárul ahhoz, hogy nemzeti létünk még sokáig fönnmaradjon. És egyre többen kell lennünk. A kommunistákkal és a liberálisokkal azért van sok baj Orbán Viktor szerint, mert eredendően két külön világot alkottak, nálunk mégis egymásba olvadtak. 

A balliberális és a progresszív ideológia ott forr össze, hogy az életben egyetlen fontos dolog van: az én. A mi fölfogásunk szerint azonban vannak sokkal fontosabb dolgok saját magunknál: a család, a haza és az Isten.

Minden nap föl kell tennünk magunknak a kérdést, hogyan akarjuk szolgálni a nálunk fontosabb dolgokat, és a válasz keresése közben tudunk megerősödni a közel tízéves előnyben lévő liberálisok elleni küzdelemre is, akik az oktatás, a média és a kultúra területén elfoglaltak minden szükséges pozíciót ahhoz, hogy a saját világlátásuk igazságát érvényesítsék. Még szerencsénk is van a szedett-vedett, lenullázódott ellenzékkel, így fizeti vissza a Jóisten, amit elvettek tőlünk.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2023. augusztus 29. 09:58
"A balliberális és a progresszív ideológia ott forr össze, hogy az életben egyetlen fontos dolog van: az én." - Mintha a baloldali ideológiáknak a kollektivizmus lett volna az egyik központi eleme. Önmagukat árulták el.
Osztap_Bender
2023. augusztus 27. 20:39
"Nekünk óriási kérdés, mit tehetünk magyarként ebben az ellentmondásokkal teli világban." Könnyű erre a válasz, elvtárs. Azt tehetitek, amit eddig. Lopjátok a nép vagyonát és hazudtok. Ilyenek a "lölő" és a "böszme" félék, tudod te ezt nagyon jól, hiszen ebből élsz. Ezeknek biztosítod a ködöt, ami eltakarja a nép elől a valóságot. Vigyázz, mert Bástya elvtársad nem alszik, folyton a "következőt" keresi!
Osztap_Bender
2023. augusztus 27. 18:37
Az "új osztály" vagyona mér réges-régen valutába van mentve vagy aranyba, telekbe, palotába, újabban pedig "tihanyba". Most majd jön az új "bokroscsomag" és a mi kis megtakarításunkat is lenullázzák, mint az a szemét apámékét. Tihanyt pedig megnézhetjük valami régi képeslapon
bagira002
2023. augusztus 27. 09:26
Jön az euró ezzel minden energia kedvezmény állami támogatás megszűnik. Na ebbe döglünk bele. Brüsszelből Amerikából Magyarországot támadják Orbánt megbuktatják , jön Ferkó ő vele rendezik le a pénz cserét . Ferkó meg a forintot váltás előtt fillérekre le értékteleníti , erre vár a nyugat . Csak nézzünk vissza 1989 rendszerváltásnak mondott gengszterváltást . Nyugat a bukott kommunistákkal tárgyalt nem a magyar jobboldallal , velük szóba se ált . Eus országok közös adósságát is felvettük , akkor is az eut néztük nem az országot , erre is rácsesztünk , nekünk járó részt nem kaptuk meg , de fel nem vett adósságot törlesztjük . Ismét a nyakunkba akasztanak egy nagy koloncot , közben a pénzcsere óriási inflációt okoz . Magas árak maradnak a bérek nyugdíjak jövedelmek értéke csökken. ,,nem azért kell euró, hogy stabilabb legyen egy ország, hanem azért kell stabilizálni, hogy az euró kérdésével érdemben foglalkozhassunk,,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!