Kereszteket törtek le a Margit hídon lévő koronákról

2023. augusztus 28. 14:14

A vandálok több kőkeresztet is megrongáltak.

2023. augusztus 28. 14:14
null

Ismét kereszteket törtek le a Margit hídon található koronákról – írja a Magyar Nemzet olvasói információ alapján. Mint írják, a vandálok a Pest felé vezető oldalon lévő kőkereszteket törték le a Szent Koronákról. 

Mint a lap is emlékeztet: nem ez az első eset, hogy egyesek ebben lelik örömüket, 2021 januárjában törte le a Margit hídon lévő Szent Korona kőkeresztjét egy férfi és egy nő. Az esetet a köztéri kamera is rögzítette. Miután a BRFK közzétette a bűncselekményt rögzítő felvételeket, az elkövetők feladták magukat.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Magyar Nemzet

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2023. augusztus 28. 19:06
Ez a baj, hogy szerintem rongálásnak nevezik. Ugyanis ha a koronáról törik le a keresztet, az az egyik nemzeti jelképünk, és annak a ronhálása másik kategóriáűba kéne esni, ez nem egyszerű diákcsíny. Minimum műemlék, vagy nemzeti jelkép rongálásnak kéne szankcionálni. Nem olyasmi, hogy a kerítésről letörünk egy díszítőelemet. Szerintem pontosan ez kozza azt, hogy az elkövetők nincsenek tisztába a tettüknek a súlyával. Legközelebb nemzeti zászlót is tépkedni fognak, brahiból?
flesh ripper
2023. augusztus 28. 18:57
https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/felhivasok/letortek-a-kokereszteket-a-margit-hidnal Jobb helyeken, egy hídon történő bűncselekményt, vandalizmust követően, a tettesek nem hagyhatnák el a területet. Sőt tettenérés után, kattanna a bilincs. Stratégiai jelentőségű, ráadásul kiemelt műemlék objektum megérdemel - kötelezően! - egy hídőrséget pl. Másrészt, nincs online (élő) kamerás megfigyelés? Mi a fasz kell még, azok után, hogy hetente brutálisan megrongálják, meggyalázzák a nemzeti szimbólumokat?! Mi a qrva impotencia ez?!
Szuperszig
2023. augusztus 28. 18:31
Biztosan megfizetik a szüleitek az okozott kárt. Jobban tettétek vona, ha nőnek operáltatjátok magatokat, és azonnal elmentek szüfrazsettnek. Soha, senki se talál meg benneteket.
Laszlo63
2023. augusztus 28. 18:09
Gyűlölet bűncselekményként kellene kezelni, a törvény teljes szigorával. Tudnék erre példát mondani Dániából, a nagy demokráciából, csak nem tisztem sározni választott hazámat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!