Közel húsz embert kaptak drogozáson a Balaton Soundon

2023. július 06. 13:16

Körözött személyt is kaptak el a fesztivál során.

2023. július 06. 13:16
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Berobbant a nyár és vele hivatalosan is elkezdődött az idei fesztiválszezon. Múlt szerdától szombat késő estig tartották a fiatalok körében az egyik legnépszerűbb fesztivált, a Balaton Soundot Zamárdiban. A leginkább elektronikus zenét játszó művészeket felvonultató rendezvényt megelőzően Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője elmondta, hogy a közönség többségét, 70-75 százalékot magyarok adják, és a szervezők idén is mindent elkövettek azért, hogy a résztvevők egy igazi balatoni fesztivált élvezhessenek a parton.

Filutás Anna, a fesztivál projektvezetője a bejárás során elmondta: a világ legjobb DJ-it listázó top százas névsorból húsz előadót sikerült elhozniuk a Balaton Soundra. 

A nagyszínpadon lépett fel Hardwell, KSHMR, Tiesto, Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, a magyarok közül pedig Majka és a Halott Pénz is. 

Mint minden hazai fesztiválon, a mostani Balaton Soundon is kiemelt figyelemmel követték a hatóságok az esetleges kábítószerhasználatot, pláne a terjesztést és a kereskedelmet. 

Volt dolga a hatóságoknak

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság  a Mandinernek küldött válaszában arról tájékoztatott, hogy a Balaton Soundon a belső biztonságot a szervezők biztonságtechnikai cégeken keresztül látták el. 

A rendőrség a rendezvények területén nem végez szisztematikus ellenőrzéseket, és a beléptetés rendjével kapcsolatban sem lát el feladatokat, de a hatóság tudomására jutott szabálysértések és bűncselekmények kapcsán minden esetben eljárást indít, illetve indított.

– közölték.

Kiderült többek között az is, hogy a fesztivál biztosításába beosztott állománynak a rendezvény ideje alatt 29 esetben kellett intézkedni. Volt, hogy körözött személyt fogtak el, bűncselekmény gyanúja miatti előállítások és történtek, voltak továbbá nem konkretizált biztonsági intézkedések és történtek helyszíni bírságok is. 

Megtudtuk továbbá, hogy a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság összesen 19 fővel szemben rendelt el kábítószer fogyasztásával, csekély mennyiségű kábítószer fogyasztás céljából megszerzésével, tartásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt eljárást. 

Kábítószer kereskedelem, terjesztői magatartás miatt nem került sor büntetőeljárás elrendelésére

– jelezték.

 

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!