Az emberek vagy férfiak, vagy nők

2023. július 08. 11:30

Nem-bináris emberek nem léteznek.

2023. július 08. 11:30
null
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Most van a Pride-hónap, ezért a szokásos kultúrharcos tematika a tetőfokára hág. Ez a kultúrharc a budapesti Pride felvonulás idején lesz majd a magyar nyilvánosság egyik fő ügye, itt kínálkozik majd a lehetősége mindenkinek, hogy ízlés, családi háttér és baráti kör alapján besorolhassa magát vagy az egyedüli valódi nyugati értelemben vett jóembernek, vagy az egyedüli bátor fősodorellenes »régenmindenjobbvolt« forradalmárnak.

Bár az én helyzetem ebben speciális, mégis érdemes szerintem törekedni arra, hogy ebben a kérdésben legalább alapvető dolgokban elinduljon a közmegegyezés irányába a szexuális kisebbségekről szóló vita hazánkban.

(...) Az emberek vagy férfiak, vagy nők. Nem-bináris emberek nem léteznek. 

Aki szerint bezzeg régen a férfiak még férfiak voltak, az nem tudja hogyan öltöztek a tizennyolcadik században, hogy azt, hogy a rózsaszín a kislányok színe a huszadik század előtt senki sem gondolta és, hogy a divatban egy dolog biztos, hogy mindig változik.

Ha már Nyugat. 2007-ben Nagy-Britaniában volt egy kampány, az volt a lényege, egy melegszervezet azzal plakátolta ki az országot, hogy »Vannak, akik buzik. Legyél túl rajta.« (Some people are gay. Get Over it.)

Én szerintem ez lenne a legjobb mindenkinek. Vannak, akik buzik. Senkinek sem adja ez ki az élete egészét, semmilyen szinten ez nem egy elsődlegesen fontos társadalmi kérdés. Essünk túl rajta. Engedjük el.”

Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 11. 00:16
Az a pasi és a nő,ki nem ül le a szivis padra,aki leül,az a köcsög,fajtalankodo buzi....
survivor
2023. július 10. 13:03
falcatus2 Az y kromoszómával rendelkezők férfiak...
survivor
2023. július 10. 13:00
connorj Választott ? A szemszinet, hajszinet , bőrszinet is válaszod ? Az anyádat is ?
BAJA
2023. július 10. 12:04
a mi buzinl?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!