Döntött a kormány: rezsitámogatást kapnak az egyházi fenntartású intézmények

2023. május 13. 18:53

A legújabb kormányrendelet egyszeri költségvetési támogatást ítél oda az egyházi fenntartású szociális intézményeknek, iskoláknak, óvodáknak.

2023. május 13. 18:53
null

A Magyar Közlöny legújabb számában olyan kormányrendelet is szerepel, amely egyszeri költségvetési támogatást ítél oda az egyházi fenntartású szociális intézményeknek, iskoláknak, óvodáknak – szúrta ki az Index.

„A központi költségvetés kiegészítő támogatási előleget biztosít a bevett egyház és annak belső egyházi jogi személye által fenntartott köznevelési és szakképző intézményeket érintő energiaár-növekedésből adódó 2023. évi többletkiadások ellentételezéséhez” – szerepel a rendeletben.

A rendeletből az is kiderül, hogy egyszeri kiegészítő támogatás fajlagos összege 19 854 forint/fő az iskolák és óvodák számára.

A nyitókép illusztráció, forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. május 14. 11:22
Az állami és az önkormányzatiak pedig meg is dögöhetnek..
Pierre
2023. május 14. 11:04
A francia Riviérára utaztatta a fideszes tankerületi vezetőit és az iskolaigazgatókat a fideszes önkormányzat. A tanárok meg saját pénzből veszik a krétát, táblafilcet, hogy bírjanak dolgozni.
Burmin
2023. május 14. 09:59
És miért csak az egyházi intézmények ? Ilyen Pankotai-féléknek adnak pénzt ? Gratula...
southwind5
2023. május 13. 23:33
https://www.hodpress.hu/2022/10/15/lakossagi-fogyasztonak-szamitanak-az-egyhazak/ ugye látszik, hogy az egyházakat folyamatosan ajnározza orbán, de bazi nagy tévedés, ha azt hiszi, hogy egyházi szocintézmények majd rohadtul megtámogatják a választáson, ugyanis ebből az intézmények lakói csak azt látják, hogy egyre csak emelkedik a térítési díj, hova lesz a rengeteg pénz, amit az egyházakba önt?kisrigó az egyház mészárosa majd megmondja, papi luxusra, plébániapalotákra, luxus éttermekre, konferencia központra, focipályára és a papi zsebekbe...undorító
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!