A „buzilobbi” jó, a kormány a probléma, meg hogy „nincs szexuális felvilágosítás” – LMBTQ-fórumot tartottak Karácsonyék a Városházán

2023. április 02. 14:43

A főpolgármester szerint meg Budapest mindenkié.

2023. április 02. 14:43
null

Hazánkban az LMBTQ-emberek jogfosztottak, sőt üldöztetésnek vannak kitéve – erről beszéltek a parlament Sokszínű Magyarországért képviselői csoport tagjai a Városházán Elfogadó-e a magyar? címmel rendezett fórumon – mutat rá vasárnapi cikkében a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely: Budapest mindenkié

A portál tájékoztatása szerint a pénteki esemény mintegy hetven résztvevővel zajlott, az eventet pedig maga Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere nyitotta meg.

Karácsony Gergely szerint a Városháza azért van, hogy az emberek használják, hiszen Budapest mindenkié, ezért adtak helyet az eseménynek. 

Tordai: Jól működik a buzilobbi

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője szerint a az LMBTQ-embereket érintő legfontosabb probléma maga a kormány. „Volt egy civil nyomás, és ennek örülök, hogy a Budapest Pride és a Háttér Társaság elkapott minket, és kiverte belőlünk, hogy ez legyen. Tehát amikor néhányan teljesen komolyan és rosszindulattal, mások meg viccesen azt mondják, hogy buzilobbi, akkor azt kell mondjam, hogy ez jól működik, ez egy követendő példa más társadalmi, nyomásgyakorló csoportoknak” – idézi a képviselőt a Magyar Nemzet.

Kunhalmi: Nincs szexuális felvilágosítás

Kunhalmi Ágnes, MSZP-s politikus pedig arról beszélt, hogy szerinte nagyon erőteljes diszkrimináció van Magyarországon.

Kunhalmi szerint nagy probléma, hogy az iskolák nem tanítják meg a gyerekeknek az elfogadást, nincs szexuális felvilágosítás,

„sőt még üldözteti is a mostani kormány az LMBTQ-embereket” – idézi a lap a baloldali képviselőt. Kanász-Nagy Máté (LMP) ezt azzal egészítette ki, hogy szerinte „a rezsim működésének része, hogy fenntartanak olyan fórumokat, ahol hergelik a közhangulatot, ahol acsarkodnak, gyűlölködnek”.

A Magyar Nemzet eredeti, teljes cikkét az eseményről ide kattintva olvashatja.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2023. április 03. 13:25
25 év börtönt a főpolgármesternek most már tényleg megszolgálta.
istvanpeter
2023. április 03. 11:37
Igen, a gyengeelméjűség már eddig is gyanús volt!
krampus
2023. április 03. 05:29
Szoval a buzilobbi követendő példa! A heterosag is kovetendo pelda, nezzuk meg kik lesznek tobben, buzikam. Regebben nagyon nem erdekeltek a buzeransok, de amit az utobbi idoben muvelnek, lassan igazat adok a muszlimoknak, hogy lehajigaljak a buzikat a tetorol! Ez ugyanolyan, mint az antiszemitizmus, ahol a zsidok viselkedese miatt lesz az ember zsidogyulolo.
nuknuk
2023. április 02. 21:53
Miért kell nekem más szexuális devianciáit megismernem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!