Ezért ne hajts ki váratlanul bringás elé: hatalmasat ütközött egy biciklis a Nagykörúton (videó)

2022. június 18. 09:58

Hibát hibára halmoztak: az autós nem indexelt, a biciklis pedig a piroson ment át.

2022. június 18. 09:58
null

A Budapesti Autósok Közössége a YouTube-csatornáján tett közzé egy videót egy szerda esti karambolról. A Nagykörúton kialakított biciklisávban, a Dob utcai kereszteződést hagyta el éppen több kerékpáros, a Blaha Lujza tér felé haladva. Már a piros jelzésen haladtak át. Az autóknak kialakított forgalmi sávból először egy fekete suzukis hajtott rá a kerékpársávra, majd őt követve egy fehér Renault sofőrje.

Itt történt a baleset:

A kerékpárosok közül a legelől hajtó férfi elé húzta be véletlen a kormányt a renaultos.

Sajnos az ütközést nem lehetett elkerülni.

Nyitókép: YouTube

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Carcess
2022. június 20. 08:00
A piros lámpa a biciklisekre is vonatkozik. De a tükröt is kell használni egy autósnak.
Polinéz
2022. június 20. 07:31
Mindegyik fél elkövetett legalább egy-egy szabálysértést. A baleset nem azért következett be mert a bringás átment a tiloson, hanem azért, mert az autós szabálytalanul váltott sávot. Ez pedig egy olyan váratlan, és kiszámíthatatlan tényező volt, amit a kerékpáros nem tudott kompenzálni. Ha jó a bringás ügyvédje, akkor ketté bontatja az esetet, mert a tiloson történő áthaladásnak nem kelléke a baleset .
mediator01
2022. június 20. 00:27
Nyilvánvaló, hogy a kerékpáros okozta a balesetet, mert ha betartotta volna a rá vonatkozó szabályt (a pirosnál meg kell állni!), akkor nem fordulhatott volna elő semmiféle ütközés. Igaz ugyan, hogy az autós sem tartotta be a rá vonatkozó szabályt (kereszteződésbe való behajtás szabálya), de az nem idézett elő balesetet, legfeljebb átmeneti torlódást okozhatott a zöld lámpával védett közlekedőknek. Hajrá budapesti bringások!! Tekerjetek és végrendelkezzetek!!
Petkó Zsigmond
2022. június 19. 20:12
Volt szeme. Nem dudáltam, mert 10 méterre, ha volt(ak), jól láttuk egymást. Mögöttem is jöttek, meg az utca mindkét oldalán parkoltak. Sehova nem tudtam félreugrani. Fékezett, én is, de az álló kocsinak még nekifeküdt. Talán volt annyi hely, hogy elfért volna a bal oldalamon, de annál azért gyorsabban jött...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!