Közösségi tervezéssel újulhat meg a Római-part

2019. augusztus 11. 09:51

Ez a Római-part legnépszerűbb, leglátogatottabb részét érinti.

2019. augusztus 11. 09:51

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából közösségi tervezéssel alapozná meg a Római-part bizonyos szakaszainak felújítását a FŐKERT – írja az epiteszforum.hu. Ez azonban csak egyes, az Aelia Sabina köz és Őrtorony utca közötti, aktuálisan alulhasznosított szakaszokra vonatkozik. Ez a Római-part legnépszerűbb, leglátogatottabb része. A Maradjanak a FÁK a Rómain civil csoportosulás pozitív jelnek látja a folyamatot.

 

A kijelölt területekre a cég előzetes javaslatokat is tett: a hét akcióterülett közül négy pihenésre, kettő játszótérként, egy pedig kerékpáros pihenőként szolgálhatna.

A közösségi tervezésbe való bekapcsolódásra több lehetőséget kínálnak: a FŐKERT honlapján kitölthető kérdőíven kívül a helyszínen, a Két Rombusz előtti szakaszon augusztus 15-16-17-én, 16:00-20:00 között személyes észrevételeket is fogadnak. Ezt követi augusztus 23-án és 24-én Külker Evezős Klubban a tájépítészekkel közös workshop.

Képek: Főkert Zrt.

(epiteszforum.hu)

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
n0ri68
2019. augusztus 11. 13:00
Mik ezek a fiatal fák a képen? Ha jól emlékszem, ott szépen fejlett, az ártérre jellemző fajtájú fák vannak.
Megtalálta
2019. augusztus 11. 10:44
Remélem, nem felejtik el, hogy ártérről van szó. "Jaj, ez tönkrement! Orbán, mit tettél?" - t nem szeretnék olvasni.
dmnr
2019. augusztus 11. 10:38
Ez a közösségi tervezés jól hangzik leírva, de sajnos Szentendrén nem vált be. A Postás strandnak nevezett területet sikerült teljesen értelmetlen dolgokkal teleszórni, tönkretéve az eddigi szép füves rétet és pihenőt. A strandot kb30-50 éve használók véleménye nem számított, hiába szólaltak fel a tervezési fórumokon. Most a rét 30%-át egy kitelepült vendéglátóhely foglalja el, hangos, döngő zenével, össze-vissza kihelyezett szék/asztal/pult kombinációkkal, teherautónyomokkal az eddigi érintetlen fű helyén. És ez csak az egyik baj. :-(
OrangeOrder
2019. augusztus 11. 10:17
Oké, csináljuk! Aztán csak nehogy erre hivatkozzanak, amikor gátat kell emelni, hogy mégse megy ;)) De támogatom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!