Idén átadhatják a 3-as metró egy új szakaszát

2018. január 29. 12:28

Az 3-as metró északi szakaszának felújítását decemberig befejezhetik – közölte Tarlós István főpolgármester az Index szerint.

2018. január 29. 12:28

Még idén befejeződhet a 3-as metró északi szakaszának felújítása – állította Tarlós István főpolgármester egy sajtótájékoztatón az Index szerint. A sajtótájékoztatón Kovács Péter XVI. kerületi és Riz Levente XVII. kerületi polgármester is részt vettek.

Jelenleg a metró Újpest és Lehel tér között nem jár, itt a jobb oldali vágányokat bontják. Eddig az alagutat mosták és a régi tűzjelző rendszert bontották, valamint a beépítendő liftek elhelyezését készítik elő. Ennek a szakasznak a műszaki átadás-átvételi eljárása idén decemberben megtörténhet a lap szerint. A további felújításokról – tehát a középső és déli szakaszról – jelenleg tárgyalnak az illetékesek, várhatóan júliusra készülhet el a kiviteli szerződés.

A sajtótájékoztatón Kovács Péter XVI. kerületi és Riz Levente XVII. kerületi polgármester is részt vettek, akik a tervezett 2-es metró-Gödöllői HÉV összekötésről és a rákoskeresztúri szárnyvonal terveiről beszéltek. Az elhangzottak szerint a HÉV és a metró összekapcsolására már elkészültek a látványtervek, jogerős építési engedély pedig leghamarabb 2019-re várható. 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2018. január 29. 13:56
Ez de sz@rügy! Fél percenként jön a metrópótló, a dugó vagy nincs vagy elviselhető és semmivel nem nagyobb, mit a metrós napokon volt, azt ráadásul még az idén kész is lesz? Hehe :D
zakar zoltán béla
2018. január 29. 12:51
TARLÓS-ORBÁN-KÖVÉR!!!+++
Megtalálta
2018. január 29. 12:47
"Az elhangzottak szerint a HÉV és a metró összekapcsolására már elkészültek a látványtervek, jogerős építési engedély pedig leghamarabb 2019-re várható. " Ez komoly? Mert jól hangzik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!