A Jobbik és a DK visszaállítaná az M0-s ingyenességét

2015. január 28. 09:53

A Jobbik és a Demokratikus Koalíció a Fővárosi Önkormányzat szerdai ülésén kezdeményezte az M0-s autóút ingyenességének visszaállítását. A Jobbik szerint a fizetőút miatt tovább növekedne Budapest környezetvédelmi terheltsége, mindeközben Hende Csaba honvédelmi miniszternek sikerült a 86-os főutat ingyenessé tenni.

2015. január 28. 09:53

A Jobbik és a Demokratikus Koalíció is kezdeményezte az M0-s autóút ingyenességének visszaállítását a Fővárosi Önkormányzat szerdai ülésén.

A Jobbik álláspontjáról Tokody Marcell, az ellenzéki párt budapesti képviselője a közgyűlést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a Jobbik napirendi javaslatban kezdeményezte a budapesti körgyűrű ingyenességének visszaállítását. Szerintük ez nem csak az autóval közlekedők érdeke, hanem minden fővárosi lakosé, hiszen a forgalom a fizetőssé tett elkerülő útról a városba terelődhet, ami tovább növelheti Budapest környezetvédelmi terheltségét.

Tokody Marcell emellett megjegyezte, ha Hende Csaba honvédelmi miniszternek sikerült ismét ingyenessé tennie a 86-os főutat, akkor reményei szerint Tarlós István főpolgármester is képes lesz eredményt elérni az M0-s ügyében.

A Jobbik javaslatát a közgyűlés szerdai ülésének végén tárgyalja.

A DK a közgyűlést közvetlen megelőzően szintén szerette volna napirendre vetetni saját, hasonló tartalmú javaslatát, ám ahhoz a kormánypárti többség – a fideszes Riz Levente tartózkodása mellett – nem járult hozzá. 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. január 28. 22:58
Milyen feje van ennek? Ez a jobbikos Tokody Marcell? Hogy néz ez ki és hogy lehet megkülönböztetni egy komcsitól?
gwrf
2015. január 28. 14:06
ez az adó jól mutatja, mekkora idióták találták ki. Az egész valószínűleg úgy kezdődött, hogy kell plusz bevétel. Jött az ötlet: - Sarcoljuk meg a rohadt pestieket, ott az M0. - Jó, de az mégis hülyén venné ki magát, hogy csak azt. - Akkor legyenek megyei matricák, és legyen az a szlogen, hogy a többség jobban jár. - Igen, de ha a többség jobban jár, mint eddig, akkor hogy lesz belőle plusz bevétel? - Öö... Mindegy vezessük be, aztán mondjuk, hogy próbaüzem, és abszolút nyitottak vagyunk az új észrevételekre.
tas0125
2015. január 28. 13:24
Valaki azt,mondta:A körgyűrűnek az a célja, hogy tehermentesítse Budapestet. Az összes többit meg a városokat falvakat. Valamint az egészségügyben 50 %- kal még többet, mert ez sokkal többet ér. A sportolás meg minek? Ne legyen stadion, egészséges szórakozás ne legyen, inkább narkózzanak a fiatalok.
tas0125
2015. január 28. 13:05
T. Jobbikosok! Azonnal vissza, egy gyékényeken nem tehetitek meg. Van az életben, akikkel nem szabad kezet fogni. A jövőre nézve!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!