Csepreghy szerint Magyarország az uniós fejlesztéspolitika győztese lehet

2014. június 05. 16:59

Az új uniós fejlesztéspolitika egyik győztese lehet Magyarország 2014-2020 között, az egy állampolgárra jutó támogatás összege 720 ezer forint lesz, hetvenezer forinttal több, mint az előző hétéves időszakban – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára Gyulán.

2014. június 05. 16:59

A XIII. Európai Mobilitási Hét A mi utcánk, a mi jövőnk! című nyitókonferenciáján a helyettes államtitkár elmondta, hogy a 28 tagállam körében az egy lakosra jutó nettó támogatás összegét tekintve Magyarország a második helyen áll. Magyarország tíz ágazati operatív program keretében valósítja meg fejlesztési terveit 2014-2020 között, ezek közül Brüsszel már nyolcat véglegesített, és minden esély megvan arra, hogy 2014. október 24-én a pályáztatási időszak elinduljon – közölte.

Emlékeztetett, hogy az EU a hétéves időszakban 11 célterület fejlesztéséről döntött, ezek között kiemelt helyen szerepel az energiafüggetlenség növelése, a megújuló energiák nagyobb arányú felhasználása. Magyarország vállalta, hogy 2020-ig a jelenlegi hét százalékról 20 százalékra növeli a megújuló energiák felhasználási arányát a fosszilis energiák rovására. Magyarország fő célja hogy a következő hét évben meghatározott fejlesztési területeken a beruházások energiatakarékos, környezetbarát energiarendszerek alkalmazása mellett valósuljanak meg – mondta Csepreghy Nándor.

Az Európai Mobilitás Hét nyitó konferenciájának házigazdája és társszervezője, a gyulai önkormányzat részéről Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében kiemelte: a mobilitási hét rendezvénysorozat egyre népszerűbb Magyarországon, több mint száz önkormányzat, mellettük civil szervezetek, iskolák és közösségek csatlakoznak az autómentes közlekedési napok programjaihoz. Az autómentes napok legjobb szervezéséért járó díjat 2013-ban Gyula Város Önkormányzata nyerte el, a város méltó helyszíne a két napos előkészítő nyitókonferenciának és rendezvénynek – mondta a polgármester.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. június 06. 11:39
A sok győzelembe lassan beledöglik az ország...
liberálzöld.
2014. június 06. 09:12
A fejlesztés politika valódi győztesei: "a város 155 millió forint uniós pénzt költött egy kémia–fizika tanteremre az I. Béla Gimnáziumban. Hadházy szerint a tanterem kialakítását is nagyon drágán végezték el (45 millió forintba került), a maradék pénzt azonban "elképesztő címek alatt juttatta bizonyos cégeknek, például tanulmányokra (11 millió), projektmenedzsmentre (14 millió), két nyilvános rendezvényre és néhány újságcikkre (16 millió), teremfoglaltságot nyilvántartó szoftverre (16 millió)." "Két évvel ezelőtt a Garay Gimnáziumban is készült egy ilyen átalakítás. Ott 35 milliós költséggel alakították ki a termet, és összesen 177 millió forintot költöttek el rá."
chicano again
2014. június 06. 08:33
Persze. Én is lehetek Brad Pitt. Csak a valószinűsége a nullával egyenló.
anegy_
2014. június 05. 19:44
Hát ......(háttal nem kezdünk mondatot, tudom) ez bizony fusztrál minden Fidesz gyűlölőt! (összesen 1/3-ad nézőközönséget)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!