Simicska cégét vizsgálta az EU Csalás Elleni Hivatala

2012. május 14. 11:47

Helyszíni ellenőrzést végeztek az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) munkatársai múlt héten a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt. budapesti székházában – értesült a hvg.hu.

2012. május 14. 11:47

Helyszíni ellenőrzést végeztek az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) munkatársai múlt héten a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt. budapesti székházában – értesült a hvg.hu. Feltételezések szerint az OLAF iratokat foglalt le, számítógépeket zárolt a Közgépnél. A lap értesüléseit a múlt hét keddi kiszállásról a cég nem cáfolta, de nyilatkozni nem kívánt. A hvg.hu cikkében emlékeztet: a Közgép tavaly 55,6 milliárdos bevételt produkált, év közben pedig számos kormányzati megbízást kapott.

A hvg.hu úgy tudja, múlt héten egy másik budapesti cégnél, a Provital Zrt.-nél is kint jártak az OLAF munkatársai. A cikk felidézi: a Provital Zrt. szerződésben áll a fideszes vezetésű józsefvárosi önkormányzattal, legutóbb pedig egyéves szerződést kötött az agrártárcával „közbeszerzési tanácsadói és jogi tanácsadói tevékenységre” közel harmincmillió forintért.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2012. május 14. 17:19
Az előző kormány idején is voltak OLAF vizsgálatok, akkor is voltak bejelentések Magyarországról. Olvassátok el az OLAF éves jelentéseit, ha a számokra vagytok kíváncsiak. Ez most egy újabb ügy, nem hiszem, hogy jelentősen különbözne a korábbiaktól.
Viktus
2012. május 14. 15:33
Orbán: Nem tudunk változtatni a földbérleti rendszeren A Professzorok Batthyány Köre kérte ezt, hiába. . Kétharmad micsoda korlátokba ütközik? :D nem lehet becsületes-tiszta nyílt pályáztatás :D
Pirosz-szka
2012. május 14. 15:12
http://www.stop.hu/belfold/a-fidesz-nem-asszisztal-az-oligarchak-vizsgalatahoz/1038589/ "...ha valakinek tudomása van bármilyen, az állam környezetében zajló jogsértésről, akkor azt - kötelessége szerint - haladéktalanul jelezze, és indítsa meg a jogi eljárásokat az illetékes hatóságoknál. " Ezt mondta Viktor is, hisz jól tudja: ennyi jól fizetett jogász nem lesz olyan balek, hogy jogtalanságot kövessen el a kormány. Nem jogtalan, csak etikátlan, amit művelnek. Azt meg ki nem ßarja le, nem igaz?
Muttimi
2012. május 14. 15:01
Akit érdekel a nemzeti vagyon története és a privatizáció, annak programajánló: Duna tv, ma este, 20.00 óra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!