A Közgép szerint nem őket vizsgálja az uniós hivatal

2012. május 14. 19:30

Egy hazai városközpont felújítását, nem pedig a Közgépet vizsgálja az Európai Bizottság csalás elleni hivatala - közölte a cég az MTI-vel. A Közgép a vizsgálatban a beruházáshoz kapcsolódó adatszolgáltatóként vesz részt.

2012. május 14. 19:30

A hvg.hu hétfőn reggel azt írta, hogy az Európai Bizottság csalás elleni hivatala (OLAF) munkatársai múlt héten helyszíni ellenőrzést végeztek a Közgép Zrt. budapesti székházában. A lap szerint az OLAF iratokat foglalt le, számítógépeket zárolt a Közgépnél. A cég határozottan visszautasítja „a hvg.hu cikke alapján a sajtóban megjelent találgatásokat és sejtetéseket” - közleményük szerint az OLAF egy európai uniós társfinanszírozású projekttel összefüggésben, annak ellenőrzésére kereste meg a beruházás valamennyi résztvevőjét, és a Közgépnél ennek keretében végzett előre egyeztetett helyszíni ellenőrzést május 10-én.

A közlemény szerint a Közgép a vizsgálatban a beruházáshoz kapcsolódó adatszolgáltatóként vesz részt. Az uniós ellenőrök az adatszolgáltatás során a projektre vonatkozó iratokat kértek be a Közgéptől, semmilyen számítógépes adatot vagy dokumentumot nem foglaltak le.

Az OLAF sajtóirodája hétfőn közölte az MTI-vel, hogy a hivatal az uniós támogatásokkal segített beruházásokkal kapcsolatban végzett vizsgálatokat Magyarországon is. Az Európai Bizottsághoz tartozó - de tevékenységét független módon végző - hivatal illetékese azt is jelezte, hogy a vizsgálatokban érintett cégek egyike a Közgép Zrt. Hozzátette, hogy többet nem közölhet a témáról, mert a szóban forgó vizsgálat még nem zárult le, és ilyen esetben nem szoktak tájékoztatást adni.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sándor
2012. május 15. 08:21
a szocialista kormányzás 2004-2009 közötti időszakban, csalárd módon felhasznál, Euro milliárdok kapcsán folyik egy olyan, az EU egyik legnagyobb pénzügyi alapját, a strukturális alapot érintő vizsgálat, amelynek keretében felkeresték a Közgépet is... A Közgép a vizsgálatban a beruházásokhoz kapcsolódó adatszolgáltatóként vesz részt.
rommy
2012. május 14. 20:41
off...akit érdekel ,a dunán most megy a Háború a nemzet ellen...bocs az offért
jag3
2012. május 14. 20:38
Ezúttal kénytelen vagyok egyetérteni a Közgéppel. Szerintem is csak kelletlen kötelességének tett eleget a hivatal egy bejelentés nyomán ;) Mondjuk az első szép tétel az majd a budapesti metró 200 milliárdja lesz. De nem idén :p
Felebarát
2012. május 14. 20:08
ki végzi a feladatot? a közgép, mit vizsgálnak, a közgépet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!