Polgármesterek tanácskoztak Ferihegyről

2011. július 08. 11:30

Tizenegy önkormányzat vezetője tanácskozott a Budapest Airport Zrt. zaj elleni védelemre irányuló tevékenységének vizsgálata céljából. A cég Papcsák Ferenc szerint több éve nem teljesíti környezetvédelmi kötelezettségeit.

2011. július 08. 11:30

Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere közölte: a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér működéséből eredő környezetterhelés kapcsán tartott érdekegyeztető tanácskozást kilenc budapesti polgármester, valamint Üllő és Ecser önkormányzatának vezetője.

A tanácskozást Riz Levente, Rákosmente polgármestere kezdeményezte a Budapest Airport Zrt. zaj elleni védelemre irányuló tevékenységének vizsgálata céljából. A repteret üzemeltető nyereséges állami céget 2005-ben adta el a Gyurcsány-kabinet 75 éves üzemeltetési joggal - hangsúlyozta Papcsák Ferenc. A cég kötelezettség-vállalásai és környezetvédelmi fejlesztései évek óta elmaradtak, vagy elégtelennek bizonyultak - tette hozzá.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blogen
2011. július 08. 13:57
Iszonyú milliárdokat felmartak már a zajcsökkentésre, véget kell vetni a kiskirályok uralmának, mert a Ferihegyi repülőtér zavartalan működése és forgalomnövekedése az egész ország nemzeti érdeke.
NoCsak
2011. július 08. 13:56
Kurva olcsók voltak a telkek ott. Érdemes volt oda építkezni? A repülőtér előbb volt ott! Adj a tótnak szállást, ki ver a házból?
drieno
2011. július 08. 13:51
előfordulok olykor a xvi kerületben, párszor úgy éreztem, mintha közvetlenül a fejem fölött szállna el valami, a cd-t nem hallottam a kocsiban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!