Hende: Újra hadat szervezünk

2010. szeptember 26. 14:14

Ma a honvédség újjáépítése zajlik, képesnek kell lenni a haza fegyveres védelmére, mert a haza védelme nemzeti ügy - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter Pákozdon vasárnap. „Amelyik ország nem tartja el a saját katonáit, az más országok katonáit fogja eltartani” - tette hozzá.

2010. szeptember 26. 14:14

A miniszter a pákozd-sukorói csata 162. évfordulójának alkalmából rendezett eseménysorozaton vett részt. Ünnepi beszédében Hende Csaba felidézte a szabadságharc történetének fontos állomását, amikor 1848. szeptemberében az új kormánynak hadsereget kellett szerveznie. Hangoztatta: hadsereget szervezni nem lehet csak lelkesedésből: a katonaság szakma, hivatás, amely egész embert kíván. 1848-ban sok lelkes férfi lépett a katonai hivatás útjára - tette hozzá.

Hende Csaba rámutatott: a pákozd-sukorói ütközet arról is döntött, hogy van-e lehetőség katonaság létrehozására. A miniszter beszédében méltatta a hagyományőrzők tevékenységét, külön köszöntötte Ádám Barna alezredest, aki Portugáliából lóháton érkezett haza Pákozdra.

Hende Csaba hangoztatta: képesnek kell lenni a haza fegyveres védelmére, mert a haza védelme nemzeti ügy. Szavai szerint a honvédség gerince rendelkezésre áll, s a feladat iránti érdeklődést jelzi, hogy a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem katonai vezetői szakán húszszoros volt a túljelentkezés. A miniszter hangsúlyozta a honvédelmi nevelés újraindításának fontosságát, mint mondta: „újra hadat szervezünk”. Megfogalmazása szerint amelyik ország nem tartja el a saját katonáit, az más országok katonáit fogja eltartani, „ennek azonban mindig ára van”.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blogen
2010. szeptember 28. 00:31
Azért a gyalogságra halálos eszközök listája némiképp hosszabb, ha csak a kőfajtákat és kreatív felhasználhatóságukat nézem az égetett agyagdarabokat itt nem számítva, már az is túlfeszítené a komment kereteit és akkor hol vagyunk még a fémektől vagy a mozgó alkatrészt tartalmazó eszközöktől! A nagy és mozgékony páncélos járművek legnyilvánvalóbb előnye a rájuk veszélyes eszközök meglehetősen rövid listájában nyilvánul meg.
hori77
2010. szeptember 27. 14:47
támadás!!!
bogyo01
2010. szeptember 27. 12:27
végre! mert ami eddig volt az nem több egy lepke-pukinál!
El Topo
2010. szeptember 27. 09:30
Milyen beteg elképzelések vannak!:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!