Újabb „civil” kezdeményezés: Gegesyt főpolgármesternek!

2010. július 29. 11:20

Gegesy Ferenc, eddigi ferencvárosi polgármestert látná szívesen Budapest főpolgármesteri székében a közéleti reflexióiról ismert Galamus-csoport. Szerintük ugyanis a volt SZDSZ-es politikus eddigi életútja a garancia a szakmai megközelítésre és alázatra.

2010. július 29. 11:20

„Mi, budapesti polgárok, akik pártpolitikától független főpolgármestert akarunk, kérjük Gegesy Ferencet, hogy fogadja el ezt a civil kezdeményezést, és vállalja a jelöltséget. Egyben kérjük a két demokratikus pártot, amelynek nincs esélye saját jelöltje megválasztására: támogassa ezt a mindkettőjüktől egyenlő távolságra lévő jelöltet. Demokráciánk szégyene lenne – külföldről nézve is – ha legfőbb közéleti méltóságaink mind egyazon autokratikus pártszövetséghez tartoznának” - áll a Galamus-csoport csütörtökön közzétett felhívásában, melyben arra kérik olvasóikat és a budapestieket, csatlakozzanak a Gegesy-párti mozgalomhoz.

A közéleti reflexióiról ismert honlap szerint azért van szükség Gegesyre, mert a volt SZDSZ-es politikus eddigi életútja a garancia a szakmai megközelítésre és alázatra. Szerintük a városnak is ez az érdeke, emellett úgy látják, a főpolgármesteri hivatal az utolsó bástya, amely még megtartható annak érdekében, hogy ne „egyeduralmi demokráciában” éljünk. A felhíváshoz csatlakozott Aczél Endre újságíró és Heller Ágnes filozófus is - ugyanígy tettek a BÁBEL '91 dolgozói is.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2010. július 29. 15:11
Gegesy-galamus........Tovariscsi koniec!!!!!!!
szpal
2010. július 29. 14:12
(Tarlós sem tagja a Fidesznek.) Ezek a balos ellenálló csoportok csupa hülyeséget erőltetnek, (pl. nőt köztársasági elnöknek, stb.) ahelyett, hogy megpróbálnának reális dolgok mellett kiállni.
Ombudsmanyus
2010. július 29. 12:24
"A felhíváshoz csatlakozott Aczél Endre újságíró és Heller Ágnes filozófus is" Szintén civilek, és szintén függetlenek. Bruhaha... Szerintem egyébként TGM lenne az igazi jelölt, nem tudom, miért nem jutott még senkinek eszébe.
gentry
2010. július 29. 12:15
A nénit akarjuk civli jelöltnek! Magát Galamus Nénit! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!