Bizonyítékok Benedek ellen

2009. szeptember 30. 09:39

„Csak megtámadták ezek a g…k a bíróságon” - a volt agrár-szakállamtitkárt egy állami birtok eladása miatt hivatallal való visszaeséssel vádolnak.

2009. szeptember 30. 09:39
Benedek Fülöp - még mint az agrártárca szakállamtitkára – közbenjárt a 201 hektárt megszerző magánszemély érdekében, illetve hogy az ügy számukra megfelelő mederbe terelése érdekében kétszer is „megvadásztatta” Szekeres Imre honvédelmi minisztert. A Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség tavaly emelt vádat ellene hivatalával való visszaélés miatt a „pákozdi ügyként” elhíresült államiföld-értékesítés kapcsán lefolytatott nyomozása eredményeként. A pákozdi ügy 2006 elején kezdődött, amikor egy befektető kiszemelte magának az akkor még a HM vagyonkezelésében lévő, lőtérként nyilvántartott 201 hektáros természetvédelmi területet.

Ez az állami birtok került át viharos gyorsasággal előbb az agrártárca felügyelete alá tartozó Nemzeti Földalapkezelőhöz (NFA), amely eladta azt egy magyar állampolgárnak. Pár nappal később a vevő, aki a földért 90 millió forintot fizetett az államnak, a területet bevitte egy kft.-be, majd üzletrészével együtt 244 millió forintért továbbadta egy norvég állampolgárnak. Az ügyészség szerint az ügylet lebonyolítása során Benedek Fülöp, hivatali hatáskörét több esetben túllépve, telefonon utasítgatta a földhivatalt annak érdekében, hogy az adásvételi eljárást minél gyorsabban és gördülékenyebben üssék nyélbe.

A tegnapi tárgyalás során a felperest képviselő ügyész újabb bizonyítékot terjesztett be. Egy az ügyészséghez szeptember kilencedikén érkezett hangfelvétel tanúsága szerint Benedek Fülöp igen ingerülten jelzi beszélgetőpartnereinek, hogy ő maga járt el az ügyben és intézett el különböző dolgokat az ügylet lebonyolítása érdekében. A bemutatott három hangfelvételrészletből Benedek Fülöp kettő esetében elismerte: az ő hangja hallható. Ezek közül az egyiken azt állítja, hogy a „p…ba, ennek egyetlen előnye lett volna, amit meg is teremtettem a bejegyzéssel” mégpedig az, hogy a vevőnek ne kelljen a kivonási díjat megfizetni, „csak megtámadták ezek a g…k a bíróságon”. A második felvételen Benedek Fülöp – igencsak emelt hangon – arról beszél, hogy nem a vevő és nem Gráf József, hanem ő maga „gazsulált” Szekeres Imre honvédelmi miniszternél, mégpedig úgy, hogy egyszer vendégül látta, kétszer pedig „megvadásztatta
”.

Bizonyítékok Benedek Fülöp ellen (MNO)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!