Újabb fokozatba kapcsol a Főváros kerékpározás-ellenes kampánya

2016-06-14 10:58:58

Vitézy Dávid
Facebook
Kikerült az első kerékpározni tilos tábla egy pár éve épült kerékpársávra - sajnos úgy látszik, újabb fokozatba kapcsol a Főváros kerékpározás-ellenes kampánya.

Kikerült az első kerékpározni tilos tábla egy pár éve épült kerékpársávra - sajnos úgy látszik, újabb fokozatba kapcsol a Főváros kerékpározás-ellenes kampánya. Persze ezt se sikerült szabályosan megcsinálniuk, de ez már inkább csak az amatőrizmus jele - vagy csak az egyik táblaszerelő így fejezte ki a véleményét a destruktív intézkedés kapcsán. :)

A Duna mentén futó budai felső rakparti közös gyalog- és kerékpárút régóta zsúfolt. A gyalogosforgalom is nagy és nem csak a panorámában gyönyörködő biciklisek, turisták kerekeznek ott, hanem a munkába, iskolába, haza siető budapestiek is. Ezért döntöttünk a Magyar Kerékpárosklubbal közösen úgy anno, hogy itt, a Várbazár előtt és aztán később a Fő utcában is kerékpársávokkal próbáljuk enyhíteni a rakparti sétányra helyezkedő nyomást. Most ez szűnik meg ismét, ahogy írják: »a Clark Ádám felé tartó kerékpársávot lezárják. A biciklizőknek a korábbi megoldás helyett a villamosvágány mellett kijelölt közös gyalogos és bicikliút használatát javasolja a BKK.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.