Másfél órát egyeztettünk Tarlós Istvánnal

2016-04-20 17:21:44

Magyar Kerékpárosklub
Facebook
Sok témáról beszéltünk, voltak közös pontok, de olyanok is, amikben nem tudtuk meggyőzni egymást.

Másfél órát egyeztettünk Tarlós Istvánnal az elmúlt hetekben éles szóváltásokba forduló kerékpározást érintő kérdésekről. Sok témáról beszéltünk, voltak közös pontok, de olyanok is, amikben nem tudtuk meggyőzni egymást.

Megállapodtunk, hogy az eddig a Kerékpárosklub nélkül kerékpározással foglalkozó munkacsoportban a következő ülésen már részt veszünk. Itt részletesen fogunk érvelni a kerékpározás fejlesztése mellett, illetve kiemeljük az eddigi eredmények pozitív hatásait is.

Átbeszéltük a buszsávok használatát is, de ebben nem jutottunk közös nevezőre, az oktatás szükségességével kapcsolatban viszont közeledtek az álláspontok.

Tarlós István egyébként egy szűk területen elképzelhetőnek tartja a belváros autómentesítését, és az egyirányú utcákról is elmondta, hogy bár van, ahol elvennének, de máshol lehet, hogy éppen adnának. Az utcákat közösen nézzük át.

A Kerékpárosklub továbbra is szakmai partnerségre törekszik, és képviseljük az egyre több kerékpárral közlekedőt, illetve azokat, akik nyitottak, de még nem ültek biciklire. Tárgyalásainknál nagy erőt ad, hogy tömegesen, megkerülhetetlenül, de konstruktívan tudunk kiállni az ügyért. 

Ezért várunk mindenkit a szombati I Bike Budapest 2016 - bringás felvonulásra, ami azoknak is megmutatja egy élhetőbb város lehetőségét, akik hétköznap még nem bicikliznek. Minden tárgyalóasztalnál ott vagytok velünk!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.