Új kerékpárutat adtak át Kőbányán

2012-06-04 09:24:20
Másfél kilométernyi kerékpárutat adtak át Kőbányán, a Fehér út és az Albertirsai út között. A Budapesti Közlekedési Központ által, részben uniós forrásokból elkészült projekt részeként egyebek mellett a kiemelt csomópontokban piros színű átvezetéseket alakítottak ki, a kerékpárút mentén pedig fákat és cserjéket is ültettek.

Új kerékpárutat adott át dr. György István főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója Kőbányán. A több mint 120 millió forintos projekt Új Széchenyi Terv forrásaiból, európai uniós támogatással valósult meg. A másfél kilométeres bicikliút a Fehér út és Albertirsai út mentén halad, az Örs vezér terétől egészen a Kőbánya-felső vasútállomás alatt átvezető gyalogos aluljáróig tart.

A kiemelt csomópontokban piros színű, a biztonságot növelő bevonatú átvezetéseket alakítottak ki. Új járdát építettek a Fehér úti szakaszon, és felújították a rossz állapotban lévő járdát. Emellett a BKK új, növényekkel tarkított támfalat készített a MÁV töltés mellé, a kerékpárút mentén pedig cserjéket és fákat ültetett.